Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Porsche predstavlja najjači 911 Turbo S (VIDEO)

2018-porsche-911-turbo-s-exclusive-5

Porsche predstavlja atraktivni bolid u Exclusive seriji limitirane naklade i paprene cijene.

Model je najavljen kao najjači i najposebniji 911 Turbo S svih vremena.
Epitet najposebnijeg izvana mu tako osigurava zlatno žuta nijansa s karbonskim prugama, te 20-inčni točkovi izvedeni u identičnom stilu.

Unikatan je i ispušni sistem, a u Porscheu su odlučili stražnji kraj oplemeniti detaljima iz Turbo Aerokita s dominantnim stražnjim krilom.

Jednako impresivna je i kabina. Za odličnu ergonomiju u vožnji tu su sportska sjedišta presvučena kožom i podesiva u 18 smjerova. Dekoracija prati vanjštinu uz dodatke poput rasvjete u pragovima i oznaka specijalne serije.

A za titulu najjačega brine se poznati 3.8 biturbo šestcilindraš, sada osnažen za 26 KS na konačnih 607 KS, odnosno 750 Nm okretnog momenta u rasponu od 2.250 do 4.000 o/min.

Maksimalna brzina je 330 km/h, a sprint do stotke se u ovom zaista posebnom automobilu odradi u 2,9 sekundi. Kazaljka će pokazati 200 km/h nakon 9,6 sekundi.

Keramičke kočnice, zaokretni zadnji točkovi, PASM sistem nadzora rada ovjesa i slični dodaci osigurat će ne samo brzu, već i vrlo sigurnu vožnju. Naravno, pod uslovom da osoba za upravljačem zna što i koliko može.

A sada i loše vijesti. Exclusive dodatak u imenu znači i opravdanje za povećanje cijene, pa tako Porsche svaki od 500 predviđenih primjeraka planira naplatiti 259.992 eura, što ne uključuje prigodni ručni sat.

Njega je potrebno doplatiti 9.950 eura. Ako vam ni to nije dosta, tu je set putnih torbi koje dizajnom i oblikom u potpunosti odgovaraju Porscheu i njegovom prtljažnom prostoru. Cijena seta je 5.474 eura.