Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednik VW-a zadovoljan prodajom električnog Golfa

e_golf

Prodaja električne verzije Volkswagenovog Golfa toliko je jaka da će VW uskoro rasprodati sve modele malog električnog vozila nazvanog e-Golf, tvrdi predsjednik Volkswagena Herbert Diess.

“Popularnost našeg električnog vozila narasla je trostruko u 2017. u odnosnu na godinu prije, a e-Golf skoro je rasprodat. Očito da kupci žele preći na električna vozila ako je cijena prava”, izjavio je Diess.

Diess je naglasio i da Volkswagen namjerava početi proizvodnju kućnih punjača za vozila na struju.

“Naš cilj je da učinimo vožnju električnih automobila što jednostavnijom, udobnijom i čišćom. Naš kućni punjač biće pristupačan svima, a koštat će 300 eura”, poručio je Diess.

Opremljena baterijama od 35,8 kWh nova edicija e-Golfa ima prema NEDC deklarirani domet od 300 km, što je čak 50% više od prethodnika.

U Volkswagenu kažu kako u stvarnim uvjetima njihov električni adut prelaziti bar 200 km, bez obzira na temperaturu okoline, stil vožnje i rad klima uređaja.

Osim toga, elektromotor sada daje do 100 kW/136 KS ili 15 kW/20 KS više, a u prijevodu to znači da eko izdanje Golfa uhvati 100 km/h za 9,6 sekundi.

Početna cijena ovog modela u Njemačkoj je 35.900 eura.