Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prodaje se BMW u kojem je ubijen Tupac Shakur

2pac bmw

Po mnogima najbolji reper svih vremena, Tupac Amaru Shakur, upucan je 7. septembra 1996. na suvozačkom sjedištu BMW-ove serije 7.

Napad se desio u Las Vegasu, nedugo nakon boksačkog meča Bruce Seldon vs Mike Tyson. Dok je prestižna bavarska limuzina stajala na semaforu s desne strane je prišao bijeli Cadillac iz kojeg je ubica ispalio nekoliko metaka u smjeru suvozača.

Tupac je od posljedica ranjavanja umro šest dana kasnije u 25-oj godini. Do danas nije razjašnjeno ko je naručio ubistvo i ko je povukao okidač.

Brojne su teorije koje govore o pozadini ubojstva jednog od najboljih repera u h, toriji, pa ne čudi što sve vezano uz Tupaca postiže veliki interes na aukcijama. Posebno vrijedi za predmete koji su bili prisutni u vrijeme atentata.

Dotični BMW-serije 7 je svakako jedan od njih, a o tome svjedoče i fotografije rupa od metaka koji su završili u njemačkom limu. Iako se radi o najprestižnijoj izvedbi, 750 iL, ali i činjenici kako je u tom automobilu upucan Tupac, teško se može opravdati tako visoka cijena.

Vlasnik za automobil traži ni više ni manje nego čak 1,5 miliona dolara, što je oko 150 puta više od prosječne cijene top izvedbe 7-ice (E38) na američkom tržištu.

Podsjetimo, Tupacov Hummer je prošle godine prodan na aukciji, a postigao je cijenu od 337.144 dolara, što je tri puta više od procjene aukcijske kuće.