Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

austin montego

Proglašen “najdosadniji” automobil svih vremena

austin-montego

Hagerty je najveća svjetska kompanija kada je u pitanju vrednovanje klasičnih automobila, a ovo je njihov izbor najdosadnijeg automobila

Svijet je pun dosadnih automobila, a neki su puno dosadniji od drugih. Hagerty, jedan od najvećih stručnjaka za klasične automobile, na temelju velikog broja parametara otkrio je koji je najdosadniji automobil svih vremena.

Hagerty je najveća svjetska kompanija kada je u pitanju vrednovanje klasičnih automobila. Hagerty je i organizator Festivala neuobičajenog: izložbe klasičnih automobila na kojoj su dobrodošli samo dosadni i svakodnevni automobili, a ako vas zanima Festival će se ove godine po sedmi put održati u Velikoj Britaniji.

U prvih deset najdosadnijih modela svih vremena uvijek je velik broj Austinovih. Kako bi saznao koji je najdosadniji automobil svih vremena, Hagerty je analizirao učesnike i pobjednike festivala iz prethodnih godina. Iako se bež i smeđa boja najčešće povezuju s dosadnim i neuglednim automobilima, Hagerty je otkrio da je plava najčešća boja vozila koja su u prošlosti bila proglašena najneuglednijim. Prema Hagertyju, najdosadniji automobil svih vremena je britanska limuzina s četvera vrata. Ukupni pobjednik bio je Austin Montego iz 1989. Osim nezanimljivog dizajna, automobil se često kvario…

Limuzinu, koja se prodavala 80-ih i 90-ih, proizvodila je tvrtka British Leyland od 1984. do 1988., a zatim Rover Groupa do 1995. Prodano je ukupno 436.000 Montega, ali se nisu baš održali, jer su prema britanskim podacima u 2020. preostala još samo 34 registrirana primjerka. To znači pad od 99,98 posto u četvrt stoljeća.