Razmaženi mladić zapalio Ferrari da bi novcem od osiguranja kupio novi

Ferrari 458 Italia

Devetnaestogodišnji Švicarac osuđen je u Njemačkoj na uslovnu kaznu zatvora zbog pokušaja da prevari osiguravajuću kuću. On je angažovao pomagače da zapale njegov tri godine star Ferrari 458 Italia kako bi naplatio novac od osiguranja – i kupio novi Ferrari.

Pored uslovne kazne, vlasnik skupocjenog sportskog automobila je u obavezi da plati i 30.000 eura, dok su dvojica pomagača, koji su podmetnuli požar, i treći koji mu je obezbjeđivao alibi samo uslovno kažnjeni.

To je epilog sudskog procesa koji je završen početkom avgusta u njemačkom Augsburgu. A sve je počelo godinu dana ranije u Švicarskoj kada je devetnaestogodišnjak dobio od svog bogatog oca na poklon polovni Ferrari 458 Italia.

Razmaženi mladić, koji je u tom trenutku već posjedovao 14 automobila među kojima i jedan Lamborghini, najprije je bio oduševljen, ali je zadovoljstvo novom igračkom kratko trajalo.

Šest meseci kasnije, poželio je da svoj stari Ferrari uz doplatu zamijeni za novi. Kada je otišao u prodajni salon, rekli su mu da za automobil može da dobije “samo” 190.000 franaka (175.000 eura) što je bilo premalo.

Tada je mu je jedan od prodavaca kojeg je poznavao predložio da izvede prevaru kako bi od osiguranja izvukao veću sumu novca za stari Ferrari i povezao ga sa dvojicom pomagača čiji će zadatak biti da uz novčanu nadoknadu zapale automobil.

ferrari-paljevina-njemacka

Dogovor je brzo postignut a odlučeno je da prevaru izvedu u Njemačkoj. Vlasnik je parkirao Ferrari u industrijskoj zoni u Augsburgu i otišao sa poznanikom u obližnji bordel kako bi sebi osigurao alibi dok saučesnici pale njegov auto.

Međutim, njemačka policija je posumnjala da se radio o prevari. Prisluškivanjem telefonskih razgovora osumljičenog i pregledom snimaka sigurnosnih kamera sa mjesta požara, slučaj je vrlo brzo riješen.

Švicarska policija privela je svu četvoricu učesnika u prevari i oni su odmah priznali krivicu.

Na kraju, bogati mladić je ostao i bez Ferrarija i bez para, ali je imao sreću da prođe samo sa uslovnom kaznom iako je tužilac zahtijevao da bude osuđen na tri godine zatvora.