Revolucionarni način kazne za pogrešno parkiranje

skoljka-parkiranje1

Tužna vijest za sve vozače, izmišljen je novi način “kazne” za pogrešno parkiranje, nepropisno parkirane automobile, a i one kojima je istekla parkirna karta, dočekat će inovativno rješenje.

Vozači često ostavljaju svoje limene ljubimce na različitim mjestima na kojima to i ne bi smjeli. Ako vam pauk ne odnese auto, tada biste mogli dobiti “lisice” na kotač ili možda školjku? Genijalni inovator koji je osmislio novi način kažnjavanja neposlušnih je kompanija koja je željela ostati anonimna, s razlogom.

skoljka-parkiranje2

Cijeli koncept funkcionira tako da spriječi neposlušnog vozača kojem je istekla parkirna karta da ode s mjesta parkinga prekrivajući mu vjetrobran. Međutim, inovativnost i domišljatosti nekih vozača nema granica pa je kompanija predvidjela i mogućnost da vozač jednostavno spustiti prozor i gledajući kroz njega ode do garaže kolege s posla gdje će uz gajbu pive školjka biti skinuta.

Dakle, “školjka” ima sistem zaštite od skidanja pa će se tako oglasiti alarm ako je bilo ko pokuša skinuti. Osim toga, unutar nje se nalazi i sistem za praćenje pa će, na žalost nekih, prijateljeva garaža biti otkrivena.

skoljka-parkiranje3

Kako je skinuti? Vrlo jednostavno. Uz školjku na vjetrobranu dobivate i broj, pozivom na koji vam se javlja službenik od kojeg dobivate šifru za otključavanje. Međutim, kako vozači ne bi morali ostavljati školjku pokraj mjesta za parkiranje, trebala bi se brinuti kompanija čiji će bi je zaposlenici ljubazno pokupili, a cijeli proces otključavanja, skidanja i odvoza školjke bi trebao trajati 10 minuta, tako barem kaže anonimna kompanija.

Što se tiče karakteristika školjke, ista ima masu oko 9 kilograma, odnosno zalijepljena je silom od 340 kg za staklo (3334,26 N). Postavljanje je vrlo jednostavno i praktično što omogućuje prijevoz više desetina komada odjednom. Nakon što se rasklopi i postavi na vjetrobran, upotrebom pumpe se pričvrsti i to je to.

skoljka-parkiranje4

Bilo kako bilo, neki vozači zaista zaslužuju kazne zbog bahatog i neodgovornog parkiranja. Međutim, razviti toliku mašineriju za naplatu dnevne karte?

https://www.youtube.com/watch?v=HDrKX9q24Ic