Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Samo 14 sretnika će imati ovaj Aston Martin

aston martin

Britanski proizvođač prestižnih sportskih automobila Aston Martin oprašta se od stare generacije modela Vangate posebnom edicijom V600.

Posebna edicija modela koji u sedištu kompanije u Gejdonu nazivaju posljednjim “analognim” Aston Martinom biće proizveden u svega 14 primjeraka.

Automobil raspolaže sa moćnim 6,0-litarskim V12 motorom sa 600 KS, a uparen je isključivo sa sedmostepenim mjenjačem uz pogon na zadnjoj osovini.

Polovina modela će imati mekani sklopivi krov, a bez obzira na karoseriju svaka jedinica će imati nekoliko karoserijskih komponenti od karbona.

Zaštitni znak V600 biće izrazito ispupčena hauba i tamna maska hladnjaka, a jedinstven detalj su i alu felne sa centralnim pričvšrćivanjem koji Aston Martin ne nudi uz druge modele.

AM je posebno pažnju posvetio i laganim sedištima čija je koža ručno obrađena, a naslon za ruke je napravljen od istog materijala od kog se u Velikoj Britaniji prave i konjska sedla.

Vantage V600 će u prve garaže srećnih kupaca stići u trećem kvartalu godine.

Aston Martin nije objavio cijenu ove limitirane serije, ali nema sumnje da će nadmašiti 160.000 eura koliko košta standardna verzija odlazeće generacije Vantagea.

Nova generacija Vantage modela će osim u standardnog AMG-ovog V8 agregata vjerovatno dobiti i V12 biturbo koji se ugrađuje i u DB11.