Enyaq

Škoda predstavlja novi SUV, izgleda fantastično (FOTO)

skoda

Dizajn je moderan s kraćim prednjim krajem, visokim bokovima i izduženom linijom krova

Preostalo je samo nekoliko sati do Škodinog virtualnog službenog predstavljanja prvog češkog električnog modela Enyaq u Pragu, međutim fotografije su upravo procurile na internet.

Prvo su se pojavile na portalu Motor16 odakle su odmah izbrisane, međutim prekasno jer su vrlo brzo osvanule na brojnim profilima Facebooka, Twittera i Instagrama, poput portala auto.cz.

Što se izgleda tiče, Enyaq izgleda kao tipični Škoda SUV međutim, u ovom slučaju je jasno kako sve skupa sada djeluje još malo više dorađeno i estetski stiliziranije.

Dizajn je moderan s kraćim prednjim krajem, visokim bokovima i izduženom linijom krova. Djeluje impozantno na fotkama, a vjerujemo i uživo. Veliki su i točkovi, pritom, što se odlično slaže s ostatkom forme jednog SUV modela.

Također znamo da Enyaq dolazi s LED Matrix svjetlima i LED stražnjim svjetlima te da se može pohvaliti cD vrijednošću od 0,27, što je impresivna aerodinamična brojka za vozilo ove veličine.

Što se tiče unutrašnjosti, dominira veliki 13-inčni zaslon, a tu su i digitalni sklop instrumenata, head-up zaslon s funkcijama proširene stvarnosti, ambijentalno osvjetljenje, bežično punjenje za pametne telefone i cjelokupno vrlo prozračna kabina s ravnim podom.

Koliko je poznato, za pogon Enyaq stiže u tri snage: elektromotor smješten straga sa 148 KS i baterijom od 55 kWh za ukupan domet do 340 km. Verzija sa srednjim specifikacijama doći će sa 180 PKS snažnim motorom, baterijom od 62 kWh i dometom od 390 km, dok najbolja verzija sa stražnjim pogonom postiže 204 KS i ima bateriju od 82 kWh i doseg od 500 kilometara.

Varijanta s pogonom na četiri točka ispucava 265 KS zahvaljujući elektromotoru od 82 kWh s dosegom od 460 km, a tu je i Enyaq RS od 306 KS.

Što se tiče svega ostalog, morat ćemo pričekati službeno saopćenje do večeras kako bismo saznali više o cijenama i raznim drugim specifikacijama kao i još fotografija u boljoj rezoluciji.