Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MtlCarGarage

Slovenski fan otkriva gdje se sve štedjelo na novom Golfu

MtlCarGarage

Na spisku većih nedostataka koji djelomično ulaze i područje dodatnih ušteda ulazi i digitalni kokpit

Slovenski kanal MtlCarGarage u direktnoj usporedbi zadnje edicije Golfa 7-ice i nove 8. generacije otkriva sve tačke za koje tvrde da je Volkswagen štedio.

Takvih pozicija definitivno nije malo. Izgledaju beznačajno, no kad se sve zbroje i pomnože s brojem proizvedenih primjeraka mogu se izvesti razni zaključci.

Usporedba kreće najbanalnijom stvari, a to je uklanjanje hidrauličkog podizača poklopca motora. Bio je to dodatak koji je Golfa distancirao od brojnih rivala, a sada ga više nema. Vjerovatno u Volkswagenu očekuju da vlasnik više neće imati potrebu podizati poklopac, već će se to raditi samo na redovnim servisima i pri dolijevanju tekućine za vjetrobran.

Puno iritantniji su nedostaci u kabini o kojima bi jako puno mogli reći vlasnici starijih Opel Astri. Pogađate, radi se o uklanjanju raznih pretinaca za sitnice, od onog iznad lijevog koljena vozača, pa do poklopca pretinca na centralnoj konzoli. Zasmetati može i uklanjanje tapecirunga pretinca suvozača pa će sada vozač uvijek moći čuti vozi li nešto u pretincu.

Na spisku većih nedostataka koji djelomično ulaze i područje dodatnih ušteda ulazi i digitalni kokpit. Autora smeta način prikaza na ploči s instrumentima, sada u ogromnom okviru od crne sjajne plastike. Još više ga smeta ergonomija, karakteristika po kojoj je Golf uvijek bio u vrhu. Jedan od primjera je ventilacija i podešavanje koje se sada odrađuje nespretnim kliznim komandama.

Neke stvari su i pohvaljene. Cjelokupnu usporedbu novog i starog Golfa možete vidjeti ovdje.