Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Brzi i žestoki

Šta nam donosi nova Mercedesova E-klasa?

11/07/2015

Mercedes je pažljivo otkrio neke od karakteristika i tehnologija koje će krasiti njihovu E-klasu sljedeće generacije, a za koju se očekuje da će tržište ugledati na proljeće 2016.

E-klasa u svom sedmom izdanju bi trebala konkurirati BMW-ovoj ‘petici’, a ako je za vjerovati nekim informacijama, mogla bi biti riječ o tehnološki najnaprednijem automobilu iz Mercedesovih pogona.

w213_tecday_07_07_15_mg_9651_0

Što krije sljedeća generacija? Pa, približava se svijetu autonomnih automobila, ako ništa drugo. Ali to je, po običaju, tek dio priče.

Mnogo tehničkih detalja poznatih sa S-klase će biti preuzeto, dorađeno i nadograđeno kako bi zauzeli mjesto u E-modelima.

 

Možda će senzora i kamerica biti nešto manje u odnosu na prestižnu S-klasu, no funkcionalnost će biti proširena, uz smanjenje složenosti i cijene.

w213_tecday_07_07_15_mg_9653_0

Intelligent Drive u svojoj sljedećoj inkarnaciji omogućit će održavanje sigurne udaljenosti od sporijih vozila u vožnji sve do brzine od 200 km/h, ali sistem i dalje traži ručnu kontrolu i pozornost vozača.

Steering Pilot značajka će omogućiti vožnju do 130 km/h uz automatsko prepoznavanje znakova i vozila te održavanje pravca i prometne trake.

w213_tecday_07_07_15_mg_9655_0

U slučaju da prepoznavanje znakova iz nekog razloga ne funkcionira, vozilo će skenirati okoliš i prilagoditi vožnju.

Tu su još Active Brake Assist, Evasive Steering Assist i Car-to-X Communication sigurnosni sustavi, ali i parkiranje vozila pomoću aplikacije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.