Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stiže prvi Mercedesov pick-up model

mercedes pick-up model

Po svemu sudeći Mercedes će već ove godine lansirati svoj prvi pick-up model.

Predstavljanje novog modela koji su mnogi već prozvali X klasom trebalo bi se desiti na jesen, i to na pariškom salonu automobila. Radi se o konceptu kojim će Mercedes prvi put izaći u javnost sa svojom idejom pick-up modela i tako opipati puls javnosti, javlja britanski AutoExpress pozivajući se na neimenovani izvor iz same kompanije.

Volker Morhhinweg, šef Mercedesovog programa lakih dostavnih vozila, potvrdio je kako će model u proizvodnoj varijanti svjetlo dana ugledati do kraja iduće godine.

Mercedes-Benz-GLT-2

Kao što je poznato, Mercedes će svoj prvi pick-up model temeljiti na osnovi Nissan Navare NP300, odnosno Renault Alaskana. Zvučno ime u svijetu kamioneta tako će posuditi šasiju i pogon na sve točkove, a vjerovatno i 2,3-litarski turbodizelski motor za osnovnu izvedbu sa maksimumom od 190 KS i 450 Nm. Sve ostalo nosit će Mercedesov potpis, pa tako i snažniji motori.

Sa obzirom na opremljenost predviđena je ponuda ukupno tri modela. Interijer će biti izveden po uzoru na B klasu. AMG izvedba je logično isključena, no AMG styling paket će vjerovatno biti dostupan.