Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Brzi i žestoki

Stiže sa više stila i novim motorima: Ovo je novi Golf (FOTO)

27/12/2017

Nova generacija najpopularnijeg kompakta na ceste dolazi 2019. godine, a sada su počele u javnost stizati i prve informacije vezane uz novitet iz Wolfsburga.

Tako će novi Golf za razliku od prethodnika ponuditi osjetno atraktivniji dizajn. Pritom više stila i estetski odmak od prethodnika zasigurno ne donose ništa ekstremno.

Stoga možemo očekivati bolju aerodinamiku i blage promjene u odnosu glavnih dimenzija, kao i potpuno nove detalje poput grafike svjetala.

Novi Golf koristit će unaprijeđenu MQB platformu, a posljedica čega će biti i do 50 kg manja masa. Manje kila odlično će odgovarati novoj EA 211 evo liniji motora koja koristi turbinsku tehnologiju i temelji se na Millerovom kružnom procesu, javlja njemački Auto Motor und Sport.

Nema sumnje, novi Golf igrat će na dva jaka aduta, a to su ekološki predznak u vidu minimalne potrošnje te moćna logistika u vidu brojnih sistema asistencije i infotainmenta.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.