Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sve više Meksikanaca kupuje blindirana vozila (VIDEO)

blindirano vozilo

Ogroman  porast kriminala u Meksiku rezultira sve većim interesom za blindirana vozila.

Tijekom prošle godine u Meksiku je zabilježeno 29.000 ubistava, što je najviše otkako se vodi evidencija u toj zemlji. Prve projekcije za 2018. godinu govore kako će biti i gore pa će Meksiko u najboljem slučaju zadržati status druge najopasnije države na svijetu.

Stoga rast interesa za blindirana vozila ne treba čuditi. Trenutno je potražnja toliko velika da veliki proizvođači ne mogu zadovoljiti apetite tržišta. Nije dovoljan ni uvoz rabljenih vozila pa je sve veći broj radionica koje se bave isključivo blindiranjem vozila. Pritom se najčešće nudi stupanj zaštite 3 pa sve do 7, koji nudi potpunu zaštitu od gotovo svih pješačkih kalibara.

Prema dostupnim podacima, samo ove godine na tržište su plasirana 3284 blindirana automobila, od kojih je većina naknadno oklopljena i modificirana, javlja Reuters. Potražnja je toliko velika da su pojedini proizvođači odlučili proširiti asortiman blindiranih vozila modelima posebno prilagođenim zahtjevima meksičkog tržišta. Audi tako od 2017. godine nudi oklopljeni Q5 po “pristupačnoj” cijeni od 87.000 USD.

Svjetski rekorder trenutno je ipak jedna druga zemlja. Vjerovali ili ne, tijekom prošle godine na brazilskim cestama pojavilo se 15.145 blindiranih vozila, što je 25-postotni skok u odnosu na godinu prije.