Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sudar na prestrojavanju

Svjetski prvak u reliju učestvovao u saobraćajnoj nesreći u Zagrebu

New Project (34)

Francuz se iz srednje trake prestrojavao u svoju desnu, naglo je usporio, a na njega je naletio putnički automobil. Inače, Ogierova “jurilica” je vrijedna oko 700.000 eura

Francuski vozač reli utrka Sebastian Ogier doživio je saobraćajnu nesreću na zagrebačkim ulicama, a sve je je mobitelom snimio i jedan od prolaznika.

Aktuelni i sedmerostruki svjetski prvak Francuz Sebastien Ogier (Toyota) u igri je za ukupnu pobjedu na Croatia Rallyju, a trećeg dana takmičenja Francuz je sa svojim timskim kolegom Julienom Ingrassijem doživio saobraćajnu nesreću.

Francuz se iz srednje trake prestrojavao u svoju desnu, naglo je usporio, a na njega je naletio putnički automobil. Inače, Ogierova “jurilica” je vrijedna oko 700.000 eura.

“Seb i Julien jutros su učestvovali u saobraćajnom incidentu na dionici ceste koja vodi do prve etape. Srećom, niko nije ozlijeđen i njihov Yaris WRC je mogao nastaviti s utrkama”, izvijestili su iz Toyote, a potvrdili i iz PU Zagrebačke.

U nedjelju su na rasporedu četiri brzinca na području Grada Zagreba i Krapinsko-zagorske županije, a posljednji (Zagorska Sela – Kumrovec, 14.09 km) je tzv. ‘power stage” na kojem su vozačima na raspolaganju dodatni bodovi za Svjetsko prvenstvo.