Nova Supra

Toyota je “greškom” razotkrila strogo čuvani novitet

toxota

Do greške i slučajnog otkrivanja došlo je “zahvaljujući” njemačkom ogranku Toyote

Ako je vjerovati članovima SupraMKV foruma još jednom smo svjedočili (pre)ranom razotkrivanju noviteta, i to zahvaljujući pogreški u vlastitom dvorištu.

Prema informaciji na prije spomenutom forumu do greške i slučajnog otkrivanja došlo je “zahvaljujući” njemačkom ogranku Toyote, a koji je tokom kraćeg razdoblja svima koji su se registrirali kao interesenti za Supru na mail poslao dvije fotografije novog modela.

Stvar je izgleda popravljena jer sada Toyota nakon prijave šalje fotografije kamuflirane Supre, a time i opravdava napetost iščekivanja početka iduće godine i detroitskog salona gdje je zakazana premijera.

Ako analiziramo slučajno objavljene fotografije prednjica vozila u potpunosti odgovara dosad objavljenim špijunskim fotografijama. Novost je strujno oblikovana linija krova s dva ispupčenja, dizajn naplataka i izvedba pragova. Straga pak poznata slika s centralnim F1 LED svjetlom kočnica i dvostrukim ispuhom.

Interijer je još uvijek vješto skriven od pogleda, dok će ispod poklopca po riječima glavnog inženjera, Tetsuya Tade, biti BMW-ov redni šestak. U BMW-u Z4 M40i daje 387 KS i 500 Nm. Valja očekivati i idealan raspored masa, visok stupanj krutosti karoserije te adaptivno podvozje. Uostalom, Lexus LFA je pokazao koliko Toyota može.