Brzi i žestoki

Wisconsin

Tužili benzinsku pumpu jer prodaje benzin po preniskoj cijeni

29/03/2022
FOTO: Ilustracija

Slučaj je trenutno na sudu i bit će zanimljivo vidjeti kako će završiti

I dok bi logika govorila da je tužba potaknuta previsokim cijenama, ovdje je slučaj potpuno drukčiji – preniska cijena benzina.

Priča dolazi iz Wisconsina, tačnije mjesta Waukesha u predgrađu Milwaukeeja, gdje posluje Woodman's Food Market. Trgovina u ponudi ima i benzinsku pumpu zbog koje su BP i Shell podigli tužbu.

Naime, oni već sada traže odštetu od 80.000 USD, a razlog je preniska cijena goriva, saznaje WISN 12. Pozivaju se na zakon prema kojem kompanije ne smiju prodavati proizvode ispod nabavne cijene, što smatraju da je ovdje slučaj.

Dok je obližnja BT pumpa prodavala gorivo po cijeni od 3.89 USD za galon, a Shell za nešto manjih 3.79 USD, Woodman je prodavao po cijeni od 3.59 USD za galon. Druga najniža cijena u regiji je 3.75 USD za galon benzina.

WISN kaže da je tužba potkrijepljena s preko 200 stranica materijala, dok je Woodman zasad izjavio kako posluju po zakonu, kao i da nisu najjeftiniji. I zaista, samo desetak kilometara dalje je Costco benzinska s nedavno formiranom cijenom od 3.49 USD za galon. Međutim, kako doznaje Newsweek, tužba se temelji na prethodnom 40-dnevnom periodu u kojem je upravo Woodman bio najjeftiniji.

Slučaj je trenutno na sudu i bit će zanimljivo vidjeti kako će završiti.

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.