Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kobna greška vozača

U djeliću sekunde izgubio kontrolu nad Ferrarijem i sletio s ceste

ferari

U jednom trenutku vozač je podlegao niskim strastima i možda se htio pokazati, pa je spustio u niži prijenos i dao po gasu

Nedostatak iskustva za upravljačem moćnog automobila ne može nadoknaditi niti mala brzina.

Mnogi će se nakon što pogledaju video pitati kako mu je to uspjelo. Naime, trenutak nepažnje, odnosno prepuštanja užicima bio je dovoljan da skupocjeni Ferrari sleti s ceste. U pitanju je 488 Pista, jedan od najbržih i najsposobnijih bolida današnjice, što ne znači da je svemogući.

Snimka iz automobila iza prikazuje stražnji kraj Ferrarija koji lagano krstari cestom. U jednom trenutku vozač je podlegao niskim strastima i možda se htio pokazati, pa je spustio u niži prijenos i dao po gasu. A kad je na raspolaganju 4.0 V8 twinturbo s više od 700 KS odgovor je instantan i nevjerojatno moćan. Zadnji točkovi su odmah proklizali, vozač gubi kontrolu i auto ispada iz balansa, a to ga šalje na desnu stranu. Zaustavio se zalijepljen na čeličnu ogradu.

A da stvar bude gora radi se o tek jedan dan starom automobilu. Ipak, vlasnik je na kraju dobro prošao. Sreća u nesreći je da se nije radilo o većoj brzini, te da do nesreće nije došlo u nekom prometnijem području.