Velika Britanija

U ovoj zemlji, najgori vozači voze njemačke automobile

bmw

Prema istraživanju osiguravajuće tvrtke GoCompare Car upravo su vozači njemačkih premium modela najgori na britanskim cestama

Na britanskim cestama je puno veća vjerovatnoća da će vas svojim opasnim manevrom iznenaditi vozač njemačkog automobila.

Prema istraživanju osiguravajuće tvrtke GoCompare Car upravo su vozači njemačkih premium modela najgori na britanskim cestama. Konkretno, najgori vozači su oni za upravljačem BMW-a 420d, a to znači da će oni najčešće uzrokovati saobraćajnu nesreću s vjerojatnosti od 17,1%. Dalje slijede vozači Audija A5 s 15,5%, te Mercedesa C220 (14,8%) i E220 (14,8 %). U samom vrhu su još vozači nekoliko Mercedesovih modela, Audija Q7 i Jaguara XF.

S druge strane spektra dolaze vozači daleko jeftinijih i performansama skromnijih modela, koji se ujedno najmanje voze autocestama i ne odrađuju veliku kilometražu. Apsolutni kraljevi su vozači Opel Agile s 4,1%, a prate je modeli kalibra Hyundai i10, Nissan Micra, Hyundai Getz. Ispod 5% su i vozači Pande, Jazza, Suzuki Alta, te pomalo zaboravljenog Forda Ka i Škode Citigo.

“Ne treba iznenaditi što moćne luksuzne automobile biraju najopasniji vozači, ali takvi nisu svi vlasnici tih modela”, napominje Matt Oliver, glasnogovornik osiguravajuće tvrtke i nastavlja: “Ono što zabrinjava je velika količina tih vozila na cesti. Prema podacima SMMT-a BMW, Mercedes i Audi su među deset najpopularnijih automobila na tržištu u 2018. godini.”