Brzi i žestoki

kazne za parkiranje

Vlasnike ovih automobila će sačekati “hladan tuš” ako ikada dođu po njih

26/04/2022
Goran Kovacic/PIXSELL

Nepoznati vozač dosad je dobio popriličan broj parkirnih kazni, odnosno dnevnih karti koje se dobiju kad propustite platiti parking

Na zagrebačkom Trnju dugo je parkiran jedan automobil varaždinskih registarskih oznaka, a prizor ispod njegovog brisača mnoge ostavlja u čudu.

Naime, nepoznati vozač dosad je dobio popriličan broj parkirnih kazni, odnosno dnevnih karti koje se dobiju kad propustite platiti parking, piše Index.

U ovoj zoni je cijena dnevne karte 60 kuna, a ispod brisača je zasigurno stotinjak njih pa je očito da će mu trošak, kad se odluči pozabaviti ovim pitanjem, biti prilično velik.

Foto: Luka Šangulin/Index

To nije jedini problem s kojim bi se vlasnik trebao suočiti ako odluči maknuti automobil. Naime, ne vozite li automobil sedmicama, vjerovatno će se isprazniti akumulator, odnosno nećete moći upaliti motor.

Zahrđat će diskovi na kočnicama, a prva kočenja će biti daleko od performansi kočnica kad su potpuno ispravne. Bit će slabija i kočiona sila, a vozače ne bi trebao ni povlačiti ručnu jer bi se pločice i diskovi mogli zaglaviti.

Dugim stajanjem na jednom mjestu vjerovatno će se deformirati i gume. Tu je i utjecaj zime i soli, koje ostavljaju trag na limu.

Sličan prizor je nedavno viđen i u Rijeci, tačnije na gradskom parkiralištu Gomila. I tamo će vlasnika automobila kada dođe po svog ljubimca da sačeka “hladan tuš”.

15.04.2022., Rijeka – Mnogobrojne kazne za neplaćeno parkiranje na vjetrobranskom staklu vozila parkiranog na gradskom parkiralištu Gomila. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.