Nissan GT-R

Vozač kamiona iz BiH zapeo u snijegu, a onda je stigla pomoć

kamion – pomoc (1)

Iako video djeluje dosta promotivno, da ne kažemo namješteno, ovakav prizor gdje Nissan uz riku V6 dragulja izvlači šleper iz snijega doista izgleda impresivno

Vožnja snijegom za mnoge je itekako stresan i zahtjevan posao, posebno ako ste vozač kamiona.

Ponekad se dogodi da kamioni zapnu na snijegom prekrivenoj brdskoj cesti. Dok čekaju spasonosnu pomoć i šlepanje mogu se stvoriti kilometarske gužve, što je frustrirajuće za druge sudionike u prometu, ali i samog vozača koji ganja rokove.

Ponekad se ipak dogodi čudo i pomoć stigne brzo. U ovom slučaju vozaču kamiona Volvo je po pisanju Carscoopsa iz Bosne i Hercegovine u pomoć stigao Godzilla, odnosno Nissan GT-R. Video je objavio @schaefchen uz komentar kako je svojim tuniranim Nissanom odlučio pomoći kamiondžiji koji se našao u nevolji na putu prema Sarajevu.

Zapeo je na usponu planinske ceste, a sudeći po videu, Nissanova pomoć je bila presudna. Klizao se cestom u pokušaju da na podlogu prenese snagu, koja već u standardnom izdanju nije mala. Naime, njegov 3.8 V6 (ovisno o izvedbi) serijski daje do 608 KS i 652 Nm. Ova verzija s tuningom odrađenim kod Madisma Performance se nudi u verzijama i do 1000 KS.

Iako video djeluje dosta promotivno, da ne kažemo namješteno, ovakav prizor gdje Nissan uz riku V6 dragulja izvlači šleper iz snijega doista izgleda impresivno.