nepoznata lokacija

Vrijedni historijski modeli Porschea, Mercedesa, BMW-a propadaju na farmi godinama

auta

Lokaciju gdje se automobili nalaze ne otkriva

Na Facebook stranici Decay Addiction/Lord of castle fotograf umjetničkog imena “tomofdd” objavljuje svoje radove napuštenih imanja, starih kuća i dvoraca, a neki od njih su već i više desetljeća osuđeni na propadanje.

Međutim on uspijeva u tim historijskim ruinama pronaći nešto veličanstveno, a ruku na srce stvarno ima još puno toga vrijednog za vidjeti i fotografisati, posebno jer i danas stoji tako zarobljeno u vremenu.

Tako je “tomofdd” kako se fotograf naziva na svom Instagram profilu fotografirao i jednu napuštenu kolekciju modernih klasika na jednom imanju sa starim skladištem, a koji su sudeći prema stanju na fotografijama odavno osuđeni propast.

Lokaciju gdje se automobili nalaze pritom ne otkriva, no prema informacijama iz stotina komentara na Facebooku može se zaključiti kako se imanje s napuštenim modernim klasicima Jaguara, Porschea, Mercedesa, BMW-a i ostalih nalazi negdje u Njemačkoj.

Isto tako, oni upućeniji su zapravo začuđeni kako je fotograf uspio napraviti tako dobre fotografije tog zapravo sakrivenog automobilskog blaga. Uz galeriju stoji tek opis: “Na ovoj lokaciji bilo je mnogo automobila koje su zasigurno vozili loši momci” što može upućivati na to da je riječ zapravo o deponiju s automobilima koji su zaplijenjeni kriminalcima…

Osim nekoliko Porschea 928 i 944, raznih Mercedesa i BMW-a tu je i jedan Audi V8, čak i jedna Mazda Miata te Jeep Grand Cherokee V8. Po mnogima je ipak najposebniji jedan historijski helikopter koji bi zapravo mogao vrijediti više od svih automobila zajedno, kada bi se doveo u ispravno stanje.

Uglavnom, fotografije objavljene na Facebooku su odlične, premda će se svaki auto entuzijast složiti kako je prava šteta da tako propadaju.