Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zašto se krije istina o Michaelu Schumacheru?

schumacher

Advokat porodice Michaela Schumachera Felix Damm otkrio je zašto porodica slavnog njemačkog vozača ne otkriva detalje o zdravstvenom stanju sedmostrukog svetskog šampiona u F1.

Schumacher se oporavlja od teške povrede glave, koju je zaradio na skijanju u Francuskoj 29. decembra 2013. godine. On je bio jedno vreme u indukovanoj komi u bolnici u Grenoblu, a sada je na rehabilitaciji u svom domu u Švicarskoj. Iako je prošlo dvije godine od teške nesreće porodica slavnog vozača krije detalje o njegovom zdravstvenom stanju.

Sportski svijet s nestrpljenjem iščekuje vijesti o Schumacheru, ali svaka informacija koja se pojavi u medijima, biva demantovana od strane porodice.

“Michael je uvijek imao jasnu liniju između javnog i privatnog života čak i prije teške nesreće. Sama nesreća je dio istorije i može se o tome izvještavati, ali ne i kada počne oporavak. Takav zahtijeve ne postoji”, rekao je Damm i nastavio:

“Mogu da razumijem da postoje ljudi koji su ozbiljno zainteresovani oko njegovog oporavka. Međutim, s druge strane morate da razumijete da se on više ne takmiči i ima pravo na privatnost. Ne možete da kažete kako bi saopštenjem odgovorili na sva otvorena pitanja. Umjesto toga svaka izjava bi povlačila nova pitanja”.

Oporavak slavnog vozača ide dosta sporo, a prije nekoliko sedmica magazin “Bunte” je objavio da je Šumaher konačno prohodao i da može da podigne jednu ruku. Međutim, portparol Michaela i njegove porodice Sabine Kehm je sve demantovala i najavila tužbu protiv ovog magazina.

“Nažalost, tvrdnje da Michael može ponovo da se kreće nisu tačne. Takva nagađanja su neodgovorna, jer je Mihaelu važna privatnost zbog težine povreda”, izjavila je Kehm.

U moru informacija pojavila se i vijest koju je preneo Bild da Michael diše bez pomoći aparata i otvara oči.

“Schumie može samostalno da diše i otvara oči. Povremeno pokazuje da sve razume, ali ne može da priča, hoda i da se samostalno hrani”, naveo je Bild.