kalifornija

Zbog sve većeg broja provala počeli ostavljati otvorene prtljažnike, objasnili su i zašto

prtljažnik

Lokalne vlasti sugeriraju vlasnicima automobila da to ipak ne čine

Parkirani automobil s otvorenim gepekom je sve češća pojava u Kaliforniji.

Prošle sedmice je snimka dva parkirana SUV-a s otvorenim poklopcem prtljažnika postala viralna te se stječe dojam da se radi o novom trendu. Lokalne vlasti sugeriraju vlasnicima automobila da to ipak ne čine.

Naime, uzrok ovom trendu je sve veći broj provala u automobile. Vlasnici stoga ostavljaju otvoren poklopac prtljažnika kako bi provalnicima dali do znanja da u automobilu nema ništa vrijednog. Žele reći da njihov automobil nije vrijedan truda oko provale kako bi se našla kakva potencijalna vrijednost. Isto je potvrdio i jedan od vlasnika SUV-a za Inside Edition, rekavši da tako želi pokazati da je kabina u potpunosti prazna.

Iz policije San Francisca pak naglašavaju kako je to kriv pristup i kako “mnogo stvari može krenuti po krivu“. Jedna od mogućnosti je da je vlasnik u pretincu suvozača ostavio neke dokumente, koje ovako svaki provalnik može uzeti bez ikakvih problema.

Provale u vozila su tokom ove godine porasle za čak 32%, dok drugi podaci kažu kako je ovogodišnji porast i dalje visokih 27%.

U policiji sugeriraju da vlasnici sami jave ako vide sumnjive osobe te će sukladno dojavama rasporediti policijske ophodnje. Drugih sredstava za borbu protiv ovog tipa kriminala zasad nemaju.