Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Žena za volanom i telefon, epilog je bio za infarkta (FOTO)

toyota ford

U kalifornijskom Orangeu dogodila se ovog mjeseca nesvakidašnja nezgoda kada je vozačica Toyote Corolle izgubila kontrolu nad vozilom i zabila se u parkirani automobil.

I vijest sama po sebi ne bi bila neobična da taj automobil nije Ford A iz 1931. godine.

Vlasnik starog Forda bio je na pragu loma živaca. Osim što je oldtimer postao na neki način član njegove porodice, klasik je nakon 45 godina u njihovom vlasništvu taman prošao restauraciju. Gospodin Smith je automobil dobio 1973. godine za svoj 16. rođendan, a zatim ga je naslijedio sin William za svoj 18. rođendan. Posljednje dvije godine su radili na restauraciji ovog klasika i jednog od svjedoka američke industrijalizacije.

“Mislim da je to bio napad panike, jer sam plakao, a ruke su mi se tresle”, rekao je Smith za Drive.

Smith je izjavio kako je ovaj uskoro 100-godišnjak bio svakodnevno korišten u vrijeme studija njegovog oca, ali i kasnije, za odlazak na posao. Na isti način ga je i on koristio, a planirao ga je voziti i dalje svakodnevno.

No, snove je uništila žena za upravljačem Corolle koja je uslijed nepažnje izgubila kontrolu nad autom i otklizala u parkirani oldtimer.

Nažalost, stari Ford je odbačen tri metra, a od udarca su uništeni gotovo svi vitalni dijelovi mehanike.

Zanimljivo je da je vozačica pokušala pobjeći sa mjesta nesreće. Kako nije mogla pomaknuti auto odlučila je pješice napustiti mjesto nesreće, ali policija ju je ubrzo uhvatila. Kasnije je priznala da je razgovarala na mobitel u trenutku nezgode.