baščaršija

Braco riješio vječitu dilemu: Gdje se u Sarajevu jedu najbolji ćevapi

Ekipa Fokusa uz pomoć legendarnog Alije Hadžiosmanovića Brace, pokušala je dati odgovor na vječitu dilemu, gdje se jedu najbolji ćevapi

Sarajevo je jedan od najljepših gradova Balkana. Svake godine sve više turista posjećuje glavni grad BiH, koji šetajući bezbrojnim ulicama i uličicama upoznaju ljepotu i šarm grada, kao i ljude tradicionalne gostoprimljivosti.

Kroz Baščaršiju, poznatu zanatsku četvrt, prolaze mnoge ulice, uličice i čikme u kojima se nalaze dućani, koji su egzistirali još u 16 st. Mnoge radnje prilagodile su se turizmu i turistima, tako da je taj dio grada neizbježna destinacija za turiste.

Međutim, jedna stvar na Baščaršiji je nazobilazna. Niko ne može odoliti mirisu sarajevskih ćevapa, jedinstvenih u svijetu.

Ekipa Fokusa uz pomoć legendarnog Alije Hadžiosmanovića Brace, pokušala je dati odgovor na vječitu dilemu, gdje se jedu najbolji ćevapi.

U pokušaju da damo odgovor na ovo pitanje Braco kroz šetnju Baščaršijom prenosi i dio duha po kojem je prepoznatljiv ovaj dio Sarajeva.

U videoprilogu pogledajte dogodovštine Brace u šetnji Baščaršijom.