Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zaimović: BH Telecom spreman za uvođenje 4G tehnologije

bh_telecom_rodjendan_
FOTO i VIDEO D. Begović / Fokus.ba

BH Telecom je spreman za uvođenje 4G tehnologije, ali time naš razvojni put nije završen i možemo da najavimo ključni dokument za tehnološki razvoj BH Telekoma pod nazivom Master plan razvoja tehnologija i servisa 5G do 2020. godine – istakao je danas generalni direktor ove kompanije Mirsad Zaimović na svečanoj pres-konferenciji povodom Dana BH Telecoma.

Kompanija ovogodišnji rođendan obilježava brojnim društveno korisnim aktivnostima, koje realizuje pod sloganom “Sigurno dijete – zdravo društvo”.

Zaimović je kazao da je BH Telekom kompanija koja ima dva miliona korisnika, prvi su u BiH po tržišnom učešću i društvenoj odgovornosti, te ulaganju u bh. društvo. Osim ostalih izdvajanja, godišnje za donacije izdvoje milion KM, a prvi su po uplati poreza i doprinosa od kojih najveću korist ima upravo bh. društvo. Prema izvještaju Uprave za indirektno oporezivanje, dodao je Zaimović, BH Telecom je izvršio najveću uplatu PDV-a u BiH u prvoj polovini ove godine.

Mirsad Zaimović

BH Telecom, kao telekomunikacijska kompanija, po njegovim riječima, svjestan je prednosti i nedostataka korištenja interneta, te se sloganom “Sigurno dijete – zdravo društvo” nastojalo ukazati na potrebu zaštite djece na društvenim mrežama.

– Tim povodom smo pokrenuli inicijativu prema nadležnim ministarstvima za organizaciju stručnih predavanja za djecu u osnovnim i srednjim školama i njihove roditelje, a koje bi realizirali uposlenici BH Telecoma – naveo je Zaimović.

Društveno odgovorno poslovanje BH Telecoma, kako je istaknuto na svečanosti, dokazuje se svakodnevno, putem različitih aktivnosti, uz značajno podržavanje sportskih i kulturnih aktivnosti i manifestacija, ali sve više i humanitarnih aktivnosti. BH Telecom daje podršku i brojnim projektima koji se realiziraju u nauci i obrazovanju, kroz više vidova saradnje, od kojih se posebno ističu višegodišnja informatizacija osnovnih i srednjih škola u BiH kroz opremanje 500 informatičih kabineta i stipendiranje 250 studenata. Kao i ranijih godina, i ove 2017. godine posebna pažnja posvećena je projektima za djecu i mlade.

Izvršni direktor za razvoj poslovanja BH Telecoma Duljko Hasić je istakao kako BH Telecom i ove godine svoj dan obilježava kroz više različitih aktivnosti, među kojima je najviše onih namijenjenih korisnicima usluga, ali i priličan broj onih kojima se dokazuje društvena odgovornost kompanije.

Duljko Hasić

– Dan BH Telecom ćemo obilježiti i u ostalim gradovima BiH i to turnirom u malom nogometu za osnovce i srednjoškolce u Mostaru, uličnom trkom za omladinske pogone sportskih klubova u Goraždu, prigodnom svečanošću na Panonskim jezerima u Tuzli te akcijom “Pomoć je svima potrebna” u Bihaću – dodao je Hasić.

Svečanim uručenjem ugovora o sponzorstvu, u iznosu od 25.000 KM danas je ozvaničen i početak saradnje sa Udruženjem roditelja onesposobljene djece i onesposobljenih lica Tuzlanskog kantona, Omladinskim udruženjem Dobro djelo iz Sarajeva i JU Zavodom za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

Današnjoj press konferenciji je prisustvovao i Marko Bošnjak, najmlađa muzička zvijezda iz BiH, koji je novo zaštitno lice BH Telecoma. Marko je zahvalio BH Telecomu na podršci te zajedničkim slikanjem sa štićenicima iz udruženja posebno obradovao najmlađe koji su prisustvovali konferenciji za medije.

Direktor JU Zavod Pazarić Jasmin Ćerimagić, je zahvalio BH Telecomu na nastavku saradnje.

„Istinitost novog slogana BH Telecoma „Dobre priče nastavljamo“ potvrđuje najbolje dugogodišnja podrška ove kompanije brojnim projektima stvaranja kvalitetnijih uslova života i rada ljudima sa intelektualnim poteškoćama u razvoju koji žive u JU Zavod Pazarić. Pružanjem podrške kroz sponzorstvo i u dolazećoj godini korisnicima JU Zavod Pazarić kroz realizaciju različitih kulturno-sportskih manifestacija, BH Telecom je još jednom potvrdio koliko su vrijedne i bitne te dobre priče. Zahvaljujemo se BH Telecomu što će i u narednom periodu biti razlogom osmijeha na licima ljudi koji žive u JU Zavod Pazarić, uz čestitke povodom obilježavanja još jednog uspješnog i vrijednog Jubileja“ istakao je Ćerimagić.

Već 12 godina se 5. septembar obilježava kao rođendan kompanije, a ovaj datum predstavlja godišnjicu od telekomunikacijske deblokade Bosne i Hercegovine i početka korištenja međunarodnog koda 387 dodijeljenog BiH od Međunarodne telekomunikacione unije (ITU).