Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U organizaciji Preporoda

Bajramski koncert održan u Mostaru, gost iznenađenja đakon Branislav Rajković

20210721_2_49297009_67237913_Web (1)

Glavna poruka večeras je ustvari poruka prijateljstva“, rekao je Hasanagić

Hercegovačko regionalno društvo Bošnjačke zajednice kulture “Preporod“ organizovalo je bajramski koncert u ambijentalnom prostoru Centra za kulturu Mostar, javlja Anadolu Agency (AA).

Osim velikog islamskog blagdana, povod za koncert bila je i tradicionalna manifestacija “Dani Preporoda“, koja se osim u Mostaru održava i u Sarajevu, Banjoj Luci i Trebinju.

Predsjednika Regionalnog društva BZK “Preporod” Hercegovina Harun Hasanagić zahvalio je svima koji su dali doprinos pri organizaciji ovog događaja.

“Bajramski koncerti su tradicija Bošnjaka. Nismo mnogo razmišljali kada smo uvidjeli da u danima Bajrama ovog puta neće biti restrikcija kakve su ranije bile na snazi. Ljudi su poželjeli događaje poput večerašnjeg i zaista sam radostan što smo uspjeli sve pripremiti i organizovati. Tu je mnogo prijatelja i nama dragih gostiju, između ostalih i prijatelji iz drugih vjerskih zajednica. Glavna poruka večeras je ustvari poruka prijateljstva“, rekao je Hasanagić.

Na koncertu su nastupili Eldin Huseinbegović, hor Sejfullah iz Konjica, Pavao Aničić iz Siska, Ezher Helja i glumac Mirza Mušija, te đakon Branislav Rajković kao gost iznenađenja.

Osim Centra za kulturu, partner koncerta bilo je i Narodno pozorište Mostar. Generalni pokrovitelj bilo je Ministarstvo obazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a, dok su manifestaciju podržali i Gradsko vijeće Mostara i Fond za zaštitu okoliša HNK-a.