Kultura

Hrvatsko kulturno društvo

Franjo Topić se oprostio od funkcije predsjednika “Napretka”, naslijedio ga Nikola Čiča

06/07/2019

Franjo Topić, čovjek koji je prije skoro trideset godina doprinio obnovi Hrvatskog kulturnog društva (HKD) Napredak, oprostio se danas od funkcije predsjednika

Nikola Čiča izabran je danas za predsjednika Hrvatskog kulturnog društva (HKD) Napredak, javlja Fena.

Na Skupštini HKD Napredak u Sarajevu za dopredsjednike izabrani su Miroslav Landeka iz podružnice u HN županiji, južna RH, Crna Gora, medijska slika Društva, Dražen Vikić-Topić, podružnice u kontinentalnoj RH, Mario Nenadić, gospodarska pitanja i Josip Križanović, podružnice u SB županiji, folklor u cijelom Društvu.

Za članove Središnje uprave izabrani su: Prof. dr. Franjo Topić, Fond, MCL i EZA; Venka Zorić, Pravna pitanja; Sretko Tomić, sport; Franjo Bratić, izdavaštvo; fra Mirko Filipović, podružnice u RS; Ivana Barišić, podružnice u zapadno-hercegovačka županija i HB županija, Josip Nikolić, ZD kanton, pravna pitanja; Robert Petrović, Mladi, Tuzlanska županija s time da je ovo rok da traje mandat kao predsjednik Udruge mladih; Ivica Kovačević, izdavaštvo i Danijel Stanić, mediji.

U Nadzornom odboru su: Zoran Kupreškić, Dragan Glavaš i Jakov Gavran.

Za članove Stegovnog suda izabrani su: Luka Brković, Vedrana Šimić i Željko Galić, saopćeno je iz HKD Napredak.

Franjo Topić, čovjek koji je prije skoro trideset godina doprinio obnovi Hrvatskog kulturnog društva (HKD) Napredak, oprostio se danas od funkcije predsjednika.

Profesor Franjo Topić imenovan je počasnim predsjednikom, a novi predsjednik tog utjecajnog kulturnog i nacionalnog društva u Bosni i Hercegovini je Nikola Čiča, dosadašnji predsjednik HKD Napredak Tuzla.

Nikola Čiča kaže da će nastaviti ostvarivati vizije profesora Topića te da će to društvo i dalje pomagati najboljima.

– Misija Napretka će ostati uvijek humana, jer sve što činimo kroz Hrvatsko kulturno društvo Napredak na dobrobit je ljudi bilo kroz kulturu ili konkretne društvene aktivnosti. Počašćen sam time što sam dobio priliku voditi Hrvatsko kulturno društvo Napredak. To je zaista velik izazov, ali vjerujte i velika čast – rekao je Nikola Čiča, novoizabrani predsjednik HKD Napredak.

Počasni predsjednik HKD Napredak profesor Franjo Topić kaže da će zauvijek ostati uz Napredak.

– Fenomen je vrijedan pažnje da u 29 godina nismo imali svađu i nikad je nećemo imati. Napredak treba nastaviti kao i dosad širiti pozitivno ozračje u ovoj državi i na taj način slati pozitivnu poruku da je ovdje moguće solidno živjeti – poručio je istaknuti profesor i svećenik Franjo Topić, koji je itekako doprinio razvoju mira i suživota u Bosni i Hercegovini.

Dopredsjednici HKD Napredak su Miroslav Landeka, Dražen Vikić-Topić, Mario Nenadić te Josip Križanović. U Središnju upravu odabrani su Franjo Topić, Venka Zorić, Sretko Tomić, Franjo Bratić, fra Mirko Filipović, Ivana Barišić, Josip Nikolić, Robert Petrović, Ivica Kovačević, Danijel Stanić. Novi Nadzorni odbor čine Zoran Kupreškić, Dragan Glavaš i Jakov Gavran.

Profesor Franjo Topić dao je nemjerljiv doprinos širenju mira u Bosni i Hercegovini, a čovjek je koji je posljednjih godina pozivao ljude da ostanu u ovoj državi. Profesor Franjo Topić dobitnik je brojnih međunarodnih i državnih nagrada i priznanja, a posljednja koju je primio u aprilu u Sarajevu je najvažnija u BiH – Šestoaprilska nagrada, navodi se u saopćenju iz HKD Napredak.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.