Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stihovi mlade tuzlanske pjesnikinje Slađane Lazić objavljeni u Briselu

Тузла – Слађана Лазић

Stihovi mlade pjesnikinje Slađane Lazić, članice Sekcije za srpski jezik pri Crkvenoj opštini Tuzla “Jutra plavog sljeza”, uvršteni su i štampani na engleskom jeziku u antologiji pjesama u Briselu “Akvirel” (The Aquillrelle Wall of Poetry, book seven) u kojoj su

zastupljeni autori iz cijelog svijeta. Lazićeva je član sekcije “Jutra plavog sljeza” od samog osnivanja 2011. godine.

Dobitnik je mnogih nagrada, od kojih je posebno značajna nagrada za pokazanu kreativnost, maštu i kvalitet poetskog izraza sa pozicijom u prvom krugu nominacije za Akademiju “Saradnici sunca”, jedinstveni stvaralački centar za djecu – talentovane umjetnike, koji pjesnik Ljubivoje Ršumović stvara u svom Ljubišu. Diploma joj je dodijeljena na Sajmu knjiga u Beogradu.

Nagrađivana je na više festivala, radovi su objavljivani u zbornicima u Sremskoj Mitrovici, Sežani /Slovenija/, Banjoj Luci, kao i časopisu “Zvezdani kolodvor” iz Beograda.

U Kući Đure Jakšića održana je 2017. godine promocija antologije “Poslednji cvetovi zla” u čast jubileja – 150 godišna od smrti francuskog pjesnika Šarla Bodlera, u kojoj je takođe bila zastupljena kao jedan od autora.

Sekciju srpskog jezika pri Crkvenoj opštini Tuzla vodi nastavnica bosanskog jezika Mirjana Lazarević.

Ovo je već drugi put da su radovi članova sekcije “Jutra plavog sljeza” objavljeni u Briselu. Članovi, kao i voditelj sekcije, 2012. godine dobili su priznanje za učestvovanje u takmičenju koje organizuje “Akvirel” Brisela, a pjesme su prevedene i objavljene na engleskom i našem jeziku.