Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

10 stvari koje trebate znati o “Prvoj dami” SAD-a

melania_trump_glavna

1. Upoznala je Donalda dok je bila u vezi s drugim dečkom. Bilo je to na Sedmici mode 1998. Tražila je njegov broj telefona, nije mu željela dati svoj. Bio je to test, ako joj da poslovni to bi protumačila kao da mu nje stalo. Ako joj da privatni, značilo bi da mu je stalo do nje. Trump joj je dao sve brojeve telefone koje je u tom trenutku imao.

2. Nije učestvovala u njegovoj predsjedničkoj kampanji. To je objasnila ovako: Znam sve o politici, i itekako sam politički opredijeljena, ali se nisam željela javno miješati, jer to je ipak posao moga supruga. I da, javno je kazala da se ne slaže uvijek s muževim mišljenjem, te kako smatra da je to dobro za zdrav odnos između njih dvoje.

3. Ona je Trumpova treća žena. Trumpova dva prethodna braka bila su ispunjena skandalima kojih bi se postidjela i porodica Kardashian. Ivanom se oženio 1977. Taj brak je pukao zbog njegove veze s Marlom Maples, koju je na kraju i oženio 1993., godinu dana nakon razvoda od Ivane. Od Marle se razveo 1999., godinu dana nakon što je upoznao Melaniju.

trump_ivana_marla

4. Nije puno starija od njegove djece iz prethodnih brakova. Melania je svega sedam godina starija od Donaldovog najstarijeg sina, Donald Trump Jr. (38). Nije puno starija ni od ostale Trumpove djece; Eric (32.), Ivanka (35) i Tiffany (23).

trump_djeca_melania

5. Nije krila da imaju sjajan seks, barem na početku njihove veze. Donald je u jednom intervju kazao kako imaju “sjajan seks”, a Melanija je dodala kako se “seksaju barem jedanput dnevno”, a “ponekad i više puta na dan”.

6. Melanija je nakon skoro 200 godina prva “Prva dama” koja nije rođena u SAD-u. Melanije je rođena u Sloveniji 1970. i nakon 191 godine prva supruga nekog američkog predsjednika koja je rođena u inostranstvu. Osim nje, jedina koja je to bila je Louisa Adams, supruga predsjednika Johna Quincyja Adamsa, koja je rođena u Engleskoj.

Louisa Adams bile prva supruge nekog američkog predsjednika koja nije rođena u SAD-u

Louisa Adams bile prva supruge nekog američkog predsjednika koja nije rođena u SAD-u

7. Jedina “Prva dama” koja se slikala gola. Nakon što njen muž položi zakletvu 20. januara, Melania će i službeno postati prvi “Prva dama” koja se slikala gola. Bilo je to fotkanje za britanski GQ u januaru 2000. godine.

melania-trump66

8. Ima samo jedno dijete s Trumpom. Melania i Donald dobili su svoga sina Barron 2006. godine. Barron tečno govori Melanijin materinji jezik, slovenski. On želi biti “biznismen i golfer”. Barron će biti “Prvi sin” u Bijeloj kući još od 1960. godine. Posljednji put to je bio Kennedyjev sin JFK Junior.

melania_donald_barron

9. Optužena da je plagirala govor Michelle Obame. U govoru koji je Melanija održala na Nacionalnoj konvenciji Republikanaca u julu 2016. neki su primjetili mnogo sličnosti s govorom Michelle Obame na Nacionalnoj konvenciji Demokrata održanoj osam godina ranije.

10. Stala je uz muža u važnom trenutku. Početkom oktobra 2016. godine Washington Post otkrio je snimku na kojoj Donald Trump nemprimjereno govori o ženama tokom razgovora s Billyjem Bushom. Taj je snimak umalo upropastio njegovu kandidaturu. No, uspio se iščupati, a itekako je pomogla i Melanija koja je u medijima kazala kako njen muž nije takav u stvarnosti. “Rekla sam mu da je neprimjereno, i da sam iznenađena takvim rječnikom jer ga ne poznajem takvog”.