Grand Tour

Dosta im je: Legendarni trio odlazi u penziju

Jeremy Clarkson, Richard Hammond i James May
Foto: Screenshot/ YouTube

Zadnja epizoda navodno je netom snimljena, i to u Zimbabveu. Bit će emitirana do kraja godine

Emitovanjem zadnje dvije epizode iz serijala Grand Tour završit će jedna značajna epoha koju su obilježili najveći zabavljači u automobilskom svijetu u istoriji.

Pogađate, u pitanju je trio Jeremy Clarkson, Richard Hammond i James May, koje je većina upoznala još dok su bili zaštitna lica BBC-jevog Top Geara. Međutim, vrijeme i godine čine svoje, a njihov službeni angažman bliži se kraju.

Kad je Grand Tour u pitanju, označit će ga Sand Job, specijal čija je premijera zakazana za 16. februar.

Legendarni trio u svojoj najnovijoj avanturi istražuju sjever Afrike, odnosno bolje rečeno Mauritaniju. Kako objašnjava Amazon Studios, njihove pustolovine vjerno prate Paris-Dakar rally, ali dakako u automobilima koji su sve samo ne relijaški. Njihov izbor pao je na Jaguar F-Type, Aston Martin DB9 i Maserati GranTurismo Cabrio.

“Njihovo putovanje počinje najdužim vlakom na svijetu i vidi ih kako se bore s ubojitom Saharom i opasnim riječnim prijelazima dok istovremeno štite svoj dragocjeni spremnik goriva [cisternu] od eksplozije”, piše studio. “Boreći se s visokim temperaturama i neumoljivim pješčanim terenom, snimanje ovog specijala bilo je pravi test i za voditelje i za njihove automobile.”

Recimo kako je ovo pretposljednja epizoda cjelokupnog serijala. Zadnja epizoda navodno je netom snimljena, i to u Zimbabveu. Bit će emitirana do kraja godine.