Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sarajevo

30. Božićna izložba “Annale 2022” Udruge likovnih umjetnika HKD Napredak Sarajevo

uskrsnja izlozba – napredak – fena 1
FOTO: Ilustracija

Božićna izložba ANNALE 2022. je tradicionalan projekt kojim Udruga likovnih umjetnika HKD Napredak iz Sarajeva obilježava veliki kršćanski blagdan Božić

30. jubilarno Likovno Annale 2022 je izložba koja će biti otvorena i dostupna ljubiteljima ove vrste umjetnosti u ponedjeljak 19. prosinca 2022. godine u Maloj galeriji Sv. Ante, na Bistriku u Sarajevu i to u 19 sati.

Sjajna su to djela autora, umjetnika i članova Udruge likovnih umjetnika Napredak, predvođenih predsjednicom i umjetnicom, vrijednom Hibom Alajbegović Mustafić, a koja će sarajevskoj publici biti predstavljena u različitim tehnikama i formatima i to u sklopu Napretkovih božićnih dana, a koji su također pod značajnim jubilejom i to 120 godina od utemeljenja Društva.

Božićna izložba ANNALE 2022. je tradicionalan projekt kojim Udruga likovnih umjetnika HKD Napredak iz Sarajeva obilježava veliki kršćanski blagdan Božić.

Ova izložba se kontinuirano održava već 30 godina, što priznat ćete nije mala stvar.

Vrijeme u kojem živimo i u kojem stvaramo neodoljivo nam čak i imperativno predstavlja zahtjeve za okupljanjima ovakve vrste, koja humanizmom svojih sadržaja, svojom otvorenošću, plemenitim namjerama i duhom uzajamnog razumijevanja i prijateljstva, kao i ljubavi prema likovnom stvaralaštvu, otvaraju neke nove nade i neke nove vidike.

Zato je svaka od ovih Napretkovih likovnih izložbi, nešto više od same likovne smotre, svako je djelo, svaki uradak osim likovnog iskaza, ujedno i priznanje svakom stvaratelju ponaosob da stvara i djeluje zajedno, s drugima, s prijateljima po ljubavi za plemenito i lijepo kao jedinim kriterijem.

Likovno Božićno Annale svake godine okuplja veliki broj umjetnika, obuhvaća djela iz oblasti crteža, slikarstva, skulptura, grafika, tako da privlači pažnju brojnih posjetitelja što je svrstava u red jedne od najposjećenijih izložbi u Sarajevu.

Izložba nudi svojevrsno bogatstvo raznolikosti u pristupu likovnom stvaranju, u odabiru teme, tehnike i motiva što predstavlja jednu od vrijednosti ove likovne izložbe.

Koristimo prigodu da čestitam našoj Udruzi ovaj značajan jubilej i poželimo im puno najprije zdravlja, a onda i kreativnosti, inspiracije i lijepih motiva koji će izroditi još puno jubileja.