Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mostarsko proljeće

Anja Marić predstavila izložbu “Dijete u meni”: Izraz bezbrižnosti iz vremena djetinjstva

l_7d43de6f303754bfb344823fa9df5564 (1)

U fokus izložbe, čiji je urednik Dragan Marijanović, je, prema riječima ove umjetnice, koja je magistrirala grafiku na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu, stavljen izraz sreće i bezbrižnosti iz vremena djetinjstva

Izložba likovne umjetnice Anje Marić “Dijete u meni” otvorena je u okviru ovogodišnjega Mostarskoga proljeća – Dani Matice hrvatske Mostar, u Galeriji Rondo u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače, priopćili su organizatori

U fokus izložbe, čiji je urednik Dragan Marijanović, je, prema riječima ove umjetnice, koja je magistrirala grafiku na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu, stavljen izraz sreće i bezbrižnosti iz vremena djetinjstva.

– Nazivom izložbe ‘Dijete u meni’ htjela sam potaknuti ljude da se osvrnu na odraz djeteta u nama i kako smo zbog užurbanog i stresnog života u vremenu u kojem živimo svi na to dijete zaboravili. Tijekom odrastanja nekako zaboravimo taj osjećaj u nama koji bi uvijek trebalo njegovati. Ovom izložbom htjela sam poručiti da u životu posvetimo više pozornosti malim stvarima i situacijama u svakodnevnom životu koje nas čine sretnima – kazala je umjetnica Marić.

Umjetnica je kroz izložbu odlučila pokazati i likovni talent svoje kćeri, na što se u predgovoru izložbe, između ostaloga, osvrnuo i njezin urednik Dragan Marijanović.

– Da bi očuvala potrebu te dječje percepcije svijeta koji ju okružuje, dosjetila se originalnog parametra, svojoj je kćeri predložila da zajednički stave na platno sve što u tom trenutku osjećaju – istaknuo je urednik.