Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gostovanje u Karlovcu

Ansambl Lutkarskog kazališta Mostar na InPuT Festu

Foto: InPuT Fest Karlovac
Foto: Plakat Festivala

Iz Lutkarskog kazališta Mostar su saopćili kako ove sedmice neće biti održani redovni termini predstava zbog učešća Ansambla na festivalu ”InPuT Fest Karlovac”

Ansambl Lutkarskog kazališta Mostar učestvuje na II. međunarodnom lutkarskom festivalu ”InPuT Fest Karlovac”, koji se održava od 23. do 27. maja, a na kojem će se predstaviti pozorišne kuće iz Evrope, te iz Izraela i Čilea.

Na festivalu će učestvovati 12 predstava za djecu i odrasle, a publika će tako imati priliku vidjeti predstave teatarskih kuća iz Njemačke, Ljubljane, Kragujevca, Splita, Rijeke, Osijeka, Zadra, Varaždina, Karlovca i Mostara.

Lutkarsko kazalište Mostar će se na ovom festivalu predstaviti edukativnom predstavom ”Karius i Baktus”, redatelja Jaroslawa Antoniuka.

Karius i Baktus je višestruko nagrađivana predstava. U Norveškoj je to kultna knjiga dječje literature, a predstava je vrlo aktuelna i korisna jer utječe na nivo zdravstvenog odnosa prema higijeni usta.

Predstave Lutkarskog kazališta Mostar će na programu biti 25. maj u dva termina i to: u 9, 30 na splavu rijeke Kupe i u 17 sati u Gradskom kazalištu Zorin dom.

Zanimljivost festivala je ta da će se cjelokupni program izvoditi na otvorenom na više lokacija i u Gradskom kazalištu Zorin dom.

Manifestaciju organizira Gradsko kazalište Zorin dom u saradnji s Gradom Karlovcem i Karlovačkom županijom.

Iz Lutkarskog kazališta Mostar su saopćili kako ove sedmice neće biti održani redovni termini predstava zbog učešća Ansambla na festivalu ”InPuT Fest Karlovac”.