Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uoči praznika

Arhiv FBiH i Muzej Sarajeva organizovali izložbu novinskih tekstova povodom 1. marta

arhiv fbih novinski tekstovi

Direktor Arhiva Federacije BiH Hajrudin Ćuprija kao jedan od motiva za priređivanje ove izložbe naveo je želju tih institucija da daju doprinos obilježavanju jednog od najznačajnijih datuma za Bosnu i Hercegovinu u novijoj historiji

Arhiv Federacije Bosne i Hercegovine u saradnji sa Muzejom Sarajeva upriličio je danas povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine izložbu novinskih tekstova iz fundusa Arhiva.

Izložba “1 mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine” otvorena je u depadansu Muzeja Sarajeva – “Muzej Sarajevo 1878-1918” i čini je više od 200 tekstova koje su objavljivali “Oslobođenje”, “Borba”, “Službeni list”, “Nova Bosna”, “Politika”…

Direktor Arhiva Federacije BiH Hajrudin Ćuprija kao jedan od motiva za priređivanje ove izložbe naveo je želju tih institucija da daju doprinos obilježavanju jednog od najznačajnijih datuma za Bosnu i Hercegovinu u novijoj historiji .

– Biti nezavistan, znači biti slobodan. A znamo da je sloboda najveće bogatstvo koje čovjek može da posjeduje. Naš motiv jeste i da izrazimo svoju ljubav prema domovini. Smatramo da naša ljubav mora da nadjača ove koji ne vole Bosnu i Hercegovinu – kazao je Ćuprija.

Ćuprija je također istaknuo da se izložbom skreće pažnja kako borba za nezavisnost BiH traje i nakon 31 godine.