Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

HNK Mostar

Besplatna izvedba kabarea “Neka ostane među nama” 24. juna

Foto: HNK Mostar

U Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Mostaru u subotu, 24. juna u 20 sati gostuje Gradsko pozorište ”Jazavac” iz Banje Luke s kabareom ”Neka ostane među nama’,’ autora Nebojše Kuruzovića.

Kabare nosi priču u kojoj je suvremeni čovjek zaboravio praksu iskrenog i intimnog prijateljskog razgovora koji treba ostati ”među nama”. Vjerojatno ste nekada imali iskren razgovor s osobom nakon kojeg ste shvatili kako ste sada mnogo povezaniji i intimniji. S druge strane, donekle vam je žao što razgovor nije zabilježen kako bi ostao među generacijama koje dolaze. Upravo taj trenutak dogoditi će se u onoj sceni u kojoj jednosmjerna kabaretska drama progovara kroz iskrenu liriku samoproglašenog pjesnika Nebojše Kuruzovića, koji glazbu u trenutku pretvara u duo dramu i nastup jednog od gostiju. Posebna gošća u kabare izvedbi bit će Anja Rikalo Vrdoljak, priopćio je HNK-a Mostar.

Kabare je nastao u koprodukciji Centra za kreativni rad ”Dobri Medo” i Gradskog pozorišta ”Jazavac” iz Banje Luke, na čijem je redovnom repertoaru.

Autor je stihova i vokal Nebojša Kuruzović (samozvani pjesnik), glazbu i aranžman potpisuje Milan Savić, koji je i na klaviru, dok je na gitari Stefan Tešanović.