Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vrijedno priznanje

Čestitke Goethe instituta Kreševljakoviću povodom nagrade “Kairos”

Nihad Kreševljaković

Iz Instituta naglašavaju da je riječ o osobi koja je već više od 10 godina partner Goethe-Instituta, bilo u okviru MESS-a, bilo kao bivši direktor SARTR-a ili “jednostavno kao Nihad Kreševljaković”

Goethe institut u Bosni i Hercegovini čestitao je direktoru Internacionalnog teatarskog festivala MESS Nihadu Kreševljakoviću na dobijenoj prestižnoj internacionalnoj nagradi “Kairos” za 2019. godinu.

Iz Instituta naglašavaju da je riječ o osobi koja je već više od 10 godina partner Goethe-Instituta, bilo u okviru MESS-a, bilo kao bivši direktor SARTR-a ili “jednostavno kao Nihad Kreševljaković”.

Ocjenjuju da je Kreševljaković višestruko talentirana osoba koja omogućuje kulturu u zemlji u kojoj kulturna scena dobija nedovoljnu finansijsku podršku. Dodaju da su njegov angažman i otvorenost u velikoj mjeri obilježili kulturnu scenu u Bosni i Hercegovini, ali i u regiji, te pokazali da snažna želja pomaže u premošćivanju brojnih prepreka.

– Međutim, Nihad nije samo u profesionalnom smislu poseban partner Goethe instituta. Zahvaljujući historiji svoje porodice i velikoj privatnoj biblioteci pružao je podršku Goethe institutu u Sarajevu savjetom i djelom. Već više od deset godina sarađujemo u okviru MESS-a, dovodeći svjetski poznate njemačke produkcije na pozorišnu scenu u BiH, a to ćemo i ove godine raditi u okviru MESS-a i to u vidu gostovanja produkcije Njemačkog teatra u Berlinu – ističe se u saopćenju.

U konačnici u Goethe institutu su sigurni da će i u budućnosti realizirati brojne zajedničke projekte i tako nastaviti obogaćivati kulturnu scenu BiH, navodi se u saopćenju.