Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

HNK Mostar

Četvrte večeri festivala “Mostarska liska” odigrana predstava ‘Zid’

Foto: Fena

Malu lisku, nagradu za najbolju glumicu večeri, osvojila je Sanda Krgo, koja je izrazila veliko zadovoljstvo kontinuiranim održavanjem festivala, priopćeno je iz Narodnog pozorišta Mostar

Četvrte večeri međunarodnog festivala komedije “Mostarska liska”, u ponedjeljak, 22. maja, nastupio je ansambl Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) Mostar s predstavom “Zid” autorice Ružice Aščić, u režiji Christiana Jean-Michela Jalžečića.

“Drago nam je da je predstava započela svoj festivalski život. Naime, ovo je prvo igranje predstave ‘Zid’ na festivalu, ali u vrlo skoro vrijeme igramo na još dva festivala u BiH, tačnije u Zenici i Jajcu, te samu tu činjenicu smatramo velikim uspjehom. Posebno nas veseli što se taj prvi festivalski nastup, prvo gostovanje izvan naše scene dogodilo ovdje u Narodnom pozorištu Mostar (NPM), u našem gradu i našoj prijateljskoj kući s kojom imamo jako dobru i dugogodišnju suradnju. Nadam se da će ova dobra atmosfera pratiti našu predstavu u njenom dugom festivalskom životu”, istaknuo je direktor HNK-a Mostar Ivan Vukoja.

Malu lisku, nagradu za najbolju glumicu večeri, osvojila je Sanda Krgo, koja je izrazila veliko zadovoljstvo kontinuiranim održavanjem festivala, priopćeno je iz Narodnog pozorišta Mostar.

“Duša ovog grada”

“‘Mostarska liska’ je duša ovog grada. Zaista je predobro, prekrasno i svima nama značajno što ovaj festival postoji u Mostaru. Hercegovački/mostarski liskaluk, koji je prepoznatljiv, upravo je ušao kao duša ovog predivnog festivala kojeg obožavaju svi iz BiH i regije”, naglasila je Krgo.

Osvrnula se i na godine iza sebe i što za nju predstavlja scena Narodnog pozorišta Mostar.

“Uvijek se pojavi osjećaj nostalgije kada igram u ovoj dvorani i kazalištu jer sam tu provela tolike godine, toliko se naigrala prekrasnih predstava i uvijek mi se vrati film. Voljela bih da opstanemo svi mi, kultura u ovom gradu, kazalište jedno, drugo, da se spojimo, radimo zajedno. Moramo praviti zajedničke predstave kako bismo gradu Mostaru vratili tu dušu kazališta, te ljepote, jer imamo zaista dobrih glumaca i potencijala”, zaključila je Krgo.

Stručni žiri je Malu lisku, nagradu za najboljeg glumca večeri, dodijelio dvojici glumaca i to Ivanu Skoki i Ivi Krešiću.

Gostuje predstava iz Zagreba

“Jako lijep osjećaj je dobiti Malu lisku. Meni je ta nagrada uvijek bila draga, ne znam zašto niti iz kojeg razloga, ali uvijek sam želio Malu lisku i sada je imam. Drago mi je da sam je dobio zajedno s kolegom Krešićem jer smo mi predstavu zajedno radili, odnosno ove naše likove iz improvizacija. Mislim da je ovo potvrda za naš trud i rad”, naveo je Skoko.

“Ovaj festival pratio sam još dok sam bio klinac. Bilo mi je super dolaziti ovdje i zaista sam uvijek nekako očekivao da ću i ja nekad u životu dobiti tu nagradu, to je moj grad, moj Mostar, moj festival. Zaista je prelijep osjećaj kada vidiš da te publika nosi. Mala liska je vrijedna, jer se dobiva u tom kazališnom trenutku i zaista sam presretan”, istaknuo je Krešić.

U utorak je na rasporedu predstava “Tko je ovdje lud”, autora D.R. Sandersona, u režiji Marka Torjanca, nastala u produkciji Kazališta Planet Art iz Zagreba.