Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Dani brazilskog filma od 10. do 13. marta u kinu Meeting Point

DBF_2022 (1)

Ulaz na Dane brazilskog filma je besplatan, a ulaznice se preuzimaju sat vremena prije početka projekcije na ulazu u kino Meeting Point

Dani brazilskog filma, u organizaciji Ambasade Brazila u Sarajevu i u saradnji s kinom Meeting Point, bit će održani od 10. do 13. marta u Sarajevu, kada je publika imati priliku pogledati četiri brazilska filma.

Na programu su višestruko nagrađivani filmovi: “Aquarius” Klebera Mendonçe Filhe, “Bacurau” u režiji Klebera Mendonçe Filha i Juliana Dornellesa, “Kafa s cimetom” Glende Nicácio i Aryja Rose i “Pacarrete” u režiji Allana Debertona, saopćio je Pres kina Meeting Point.

Dani brazilskog filma počinju u četvrtak, 10. marta u 17.30 sati projekcijom filma “Bacurau” (Fracuska, Brazil, režija: Kleber Mendonça Filho, Juliano Dornelles), koji je između ostalog i dobitnik Nagrade žirija festivala u Cannesu, a na programu jeu četvrtak, 10. i u subotu, 12. marta u 17.30 sati.

“Aquarius” (Brazil, Fracuska, režija: Kleber Mendonça Filho) na programu Dana brazilskog filma je u petak, 11. marta i u nedjelju 13. marta u 17.30 sati.. U glavnim ulogama: Sonia Braga, Irandhir Santos, Humberto Carrão.

Film “Pacarrete” (Brazil, režija: Allan Deberton) moći će se pogledati u četvrtak, 10. i u subotu, 12. marta u 20.30 sati. U glavnim ulogama: Marcelia Cartaxo, João Miguel, Zezita Matos.

“Kafa s cimetom” (Brazil), nagrađivani debitantski film Glende Nicácio i Aryja Rose, na programu je u petak, 11. i u nedjelju, 13. marta u 20.30 sati. Valdinéia Soriano, Aline Brunne, Babu Santana.

Ulaz na Dane brazilskog filma je besplatan, a ulaznice se preuzimaju sat vremena prije početka projekcije na ulazu u kino Meeting Point.