Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dragičević: Smijeh je najbolji lijek

Momo Dragicevic Duga Presshura

Petnaesto izdanje mozaičnog magazina “Duga Presshura“ o temi “ Uloga i značaj humora u svakodnevnom životu“, upriličeno je u subotu u klubu „SSH“ u Sarajevu, a gost/uvodničar bio je Momčilo Momo Dragičević, humorist, satiričar i novinar.

– Humor je fenomen koji susrećemo u svim povijesnim razdobljima, u suvremenim društvima u usmenoj i pisanoj komunikaciji, među pripadnicima svih dobnih, profesionalnih i drugih skupina, bez obzira na spol, rod i klasu, u raznim prigodama i medijima. Humor se ostvaruje u različitim žanrovima i komunikacijskim modusima, verbalno i neverbalno, i to kao, primjerice, ironija, sarkazam, šala, vic, parodija, satira, farsa, apsurd, cinizam i slično – kazao je Momo Dragičević.

Dragičević je, zajedno s Rudijem Alvađom i Rejhanom Demirdžićem, ‘napravio’ legendarne narodne likove Momu i Uzeira iz kultne humorističke emisije „Cik-Cak“, nekadašnjeg Radio Sarajeva, te je, prisjećajući se tog perioda, kazao da je to bio centralni medijski događaj za cijelu obitelj i milijunsku publiku.

Momo Dragičević je u okviru programa „Duga Presshura“ prenio smijeh na publiku u klubu SSH kroz šale, aforizme i satiru, istaknuvši da je smijeh najbolji lijek.

U okviru stalne glazbene rubrike, urednik dr. sc. Marijo Pejić i prof. Enes Ibričević, predstavili su glazbene teme iz najpoznatijih humorističnih TV serija nekadašnjeg JRT-a.

– Od 1966. ustalio se stalni termin JRT-a, nedjeljom nakon Dnevnika, u kojem su sve televizije na govornom području hrvatskog i srpskog jezika preuzimale humoristične emisije, koje su u kolektivnom sjećanju ostale zapamćene, ne samo po svojim temama i originalnim likovima, već i po kvalitetnim, nadahnutim i pijevnim naslovnim skladbama…- kazao je, između ostalog, dr. Marijo Pejić.

Mozaični magazin Duga Presshura organizira Udruga „Libertas“ pod pokroviteljstvom Fondacije Schüler Helfen Leben.