Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

od 5. do 12. decembra

Drugi Sarajevofest – Umjetnost i politika ove godine u online formi

sarajevo-fest-5_5dcbfc8c776ef

U saopćenju se podsjeća da je prošle godine, početkom decembra, organizovan prvi Sarajevofest – Umjetnost i politika

Drugi Sarajevofest – Umjetnost i politika u organizaciji East-West Centra bit će održan od 5. do 12. decembra.

– Moto ovogodišnjeg Festivala je naš strah za pluća. Od kovida. Od zagađenja. Od otrova – izduvnih gasova iz automobila, autobusa, kamiona, duhanskog dima, čađi. Gore nam pluća od tjeskobe, straha, panike. Od politike. Nekima gore pluća od frustracije. Od mržnje. Sagorijevamo. Ima li lijeka? – saopćeno je iz East-West Centra.

U saopćenju se podsjeća da je prošle godine, početkom decembra, organizovan prvi Sarajevofest – Umjetnost i politika.

– Počeli smo sa skromnom ambicijom, ali su reakcije publike na festival i odjeci u medijima prevazišli sva naša očekivanja. Umjetnička djela (predstave, filmovi, koncerti), političke debate, javni razgovori, mentorske radionice sa mladima iz cijelog regiona, bili su “hot ticket” u Sarajevu – navodi se u saopćenju.

Ove godine, kako je istaknuto, dvije okolnosti su odredile oblik festivala. Zbog lošeg epidemiološkog stanja u Sarajevu, festival ne može biti održan uživo, te će 2. Sarajevofest – Umjetnost i politika biti održan online od 5. do 14. decembra i bit će podijeljen u tri programa – Forum, Art Forum i Forum mladih.

Svi pojedinačni programi će biti u formi video-podkasta na online platformama East West Centra: YouTube, Facebook i Instagram.