Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrđeno

Festival FutureA i ove godine u Goraždu

futureA gorazde
FOTO: rtvbpk

Uz ceremoniju otvaranja Festivala bit će priređene brojne radionice za sve uzrast, od najmlađih do učenika srednjih škola

Popularni dječiji festival FutureA i ove godine, po drugi put, održat će se u Goraždu, potvrđeno je na sastanku predstavnika Fondacije “Out od area” i Gradske uprave.

Naglašeno je da je prošle godine ovaj festival u gradu na Drini pobrao simpatije brojnih posjetilaca koji su bili oduševljeni sadržajima te se očekuje da će tako biti i ove godine. 

Predsjednik Fondacije “Out of area” Wiliam Boss o organizaciji ovog jedinstvenog fetsivala razgovarao je sa pomoćnicima gradonačelnika Muamerom Hodžićem i Samirom Drakovac, kao i njihovim saradnicima.

Potvrđeno je da će se Festival održati 28. maja na istoj lokaciji kao i prošle godine – Most Alije Izetbegovića, ul. Zaima Imamovića i Omladinska ulic. U Goražde će ponovo stići 150 volontera iz Holandije, a bit će postavljeno 20 šatora kao i centralna bina.

Uz ceremoniju otvaranja Festivala bit će priređene brojne radionice za sve uzrast, od najmlađih do učenika srednjih škola.

Kako je najavljeno na sastanku, u sklopu Festivala biće postavljeno nekoliko zona poput zone pustolovina, zone kreativnosti, zone ljepote, zone za muziku i ples. Dio programa bit će i zona teatra, zona za sport i igrice te kutak za hranu.  

Na fetsivalu FutureA očekuje se veliki broj djece iz Goražda i okolnih općina i iz regije.