Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U 20 sati

Film “Mater” večeras otvara Mostar film festival

MOFF-TFF (1)

Nakon toga uslijedit će projekcija filma “Indexi”, prvi muzički dokumentarac o popularnoj grupi

Prikazivanjem filma “Mater” večeras u 20 sati na jednom od najvećih ekrana u regiji, svečano će biti otvoreno 14. izdanje Mostar film festivala (MOFF) u formi auto kina na platou mostarskog Sajma gospodarstva u Rodoču.

“Mater” je dugometražni prvijenac Jure Pavlovića koji istražuje kompliciran odnos majke i kćerke. Nakon toga uslijedit će projekcija filma “Indexi”, prvi muzički dokumentarac o popularnoj grupi. Posjetitelje očekuje i kratko obraćanje organizatora festivala, kao i producenta te redatelja filmova, priopćili su organizatori.

Festival će ove godine biti predstavljen kroz 24 projekcije, a raspored i sadržaj filmova možete pronaći na web stranici www.moff.ba.

Ulaz na projekcije filmova prve večeri je besplatan, kao i ulaz na sve projekcije u amfiteatru Sveučilišta u Mostaru, gdje će se prikazati filmovi Dokumentarnog programa, Retrospektive Jadran filma i Kratkog programa. Ulaznica za auto kino ostalim danima je 10 maraka po automobilu (bez obzira na broj osoba u automobilu) i vrijedi za sve filmove toga dana.

Festival će biti zatvoren u utorak, 20. oktobra dodjelom nagrada “Stablo ljubavi” najboljim glavnim i sporednim glumcima, kao i najboljem debitantu.

Masterclass radionice, koje će se održati kroz razgovor regionalnih glumaca, redatelja, producenata sa studentima glumačkih akademija zbog pandemije korona virusa će biti organizirane putem Online platforme.

Zahvaljujući suradnji s Tuzla film festivalom svi filmovi natjecateljskog dijela programa bit će dostupni i na online platformi TFF-a, navodi se u priopćenju.