Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

18. po redu

Gradska biblioteka u Zenici spremna za manifestaciju “Ljeto u biblioteci”

050119_biblioteka

Već 1. jula počinje kurs turskog jezika, a 2. jula i kurs njemačkog jezika za koje je, napominje Abdagić, prošle godine bio veliki interes pa su ih odlučili ponoviti

Gradska biblioteka Zenica, za 18. manifestaciju “Ljeto u biblioteci“, pripremila je i ove godine brojne sadržaje za korisnike svojih usluga, koje planiraju tokom jula i augusta realizirati u centralnom i ostalim gradskim odjeljenjima.

Kako ističe direktor Haris Abdagić, svi koji posjeduju člansku kartu biblioteke ili se učlane, za sudjelovanje u nekom od kurseva, radionica ili časova instruktivne nastave za školarce i studente mogu se prijaviti do 30. juna.

Već 1. jula počinje kurs turskog jezika, a 2. jula i kurs njemačkog jezika za koje je, napominje Abdagić, prošle godine bio veliki interes pa su ih odlučili ponoviti.

-Možemo se pohvaliti da će ovo biti najsadržajnija manifestacija, koja se pokazala kao vrlo važna za našu ustanovu i korisnike. Prošle smo godine ‘Ljeto u biblioteci’, angažiranjem i nekih profesionalaca iz svoje oblasti, podigli na viši nivo – ističe Abdagić, navodeći da su volonteri i dalje jako bitni njihovi saradnici u realizaciji ove manifestacije, koja je postala jedna lijepa tradicija.

Abdagić ističe da su i ove godine odlučili slijediti isti put te će se s nekim predavačima od prošle, družiti i ove godine. Tako će profesor Branislav Maričić, koji je prošle godine održao predavanje o brzom čitanju, 20. i 21. jula održati i dvodnevni seminar brzog čitanja.

-Svi ostali sadržaji, osim ovog seminara brzog čitanja, za koji će biti potrebno platiti materijali, bit će besplatni. Ulaznica je samo članska karta biblioteke – napominje Abdagić.

Bračni par iz Cazina, Ajla i Amir Mulalić održat će 13. jula biznis radionicu “Posao iz snova“, radionicu kreativnog pisanja koju će voditi Željko Grahovac i Nermin Ormanović; radionicu kreativnog čitanja Selvedin Avdić; braća Sead i Semir Solo držat će kurs udaraljki, odnosno radionicu “Buka tarabuka“.

Novinarsku radionicu “Zašto biti novinar“ vodit će Josip Dujmović, Nejra Turčinović vodit će likovnu radionicu, kurs Osnovi informatike za treću dob vodit će Dino Alagić, Ibrahim Kajan promovirat će knjigu putopisa…

Na Youtube kanalu Gradske biblioteke Zenica, svi koji ne budu u prilici prisustvovati određenim događajima, mogu pratiti dio aktivnosti.