Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

gosti iz inostranstva

Hrvatski teatar “Maska” Munchen i HNK Šibenik nastavljaju Pozorišne dane u Vitezu

maska vitez
FOTO: Fena

Autor u ovom djelu postavio je upravo onoga svima najomraženijega lika u centar pažnje

Pozorišni dani u Vitezu nastavljaju se ovoga vikenda predstavom „Pasija Jude Iškariotskog” u izvedbi Hrvatskog teatra “Maska” iz Munchena te predstavom Hrvatskog narodnog kazališta Šibenik „Halatafl“.

Večeras će u Pozorišnoj dvorani Vitez biti izvedena predstava „Pasija Jude Iškariotskog”. Tekst i režiju potpisuje Marko Jukić, u predstavi igraju Igor Rajković, Cornelia Vlahović i Marin Bikić, a tehnička potpora su Ivana Krstanović i Martina Erdec.

„Autor u ovom djelu postavio je upravo onoga svima najomraženijega lika u centar pažnje. Zašto, kako, zbog čega je on izdao Isusa kojega je volio? Zbog novca, možda, a možda ga je netko uspio nagovoriti? Je li on zbilja volio Isusa? Možda, a možda se samo pretvarao?! Što se događalo u tom periodu s Judom? Isusova pasija je jasno poznata, ali kakva je bila Pasija Jude Iškariotskog?!“, priopćeno je iz Gradskog kazališta mladih Vitez.

Šibenski HNK gostuje u Vitezu u nedjelju s predstavom „Halatafl“. Halatafl je naziv stare vikinške igre koja je kod nas poznata kao igra „vukovi i ovce“ čije je glavno pravilo – ako vuk propusti pojesti ovcu – vuk gubi.

To je u ovoj duo drami metafora života dvaju karaktera, direktora i ratnika, koje je sudbina spojila višestrukim nitima. Njihov se susret događa na kraju jednog više – manje uobičajenog radnog dana u uredu. Kroz nekoliko dramskih i komičnih obrata spoznajemo da su i jedan i drugi krenuli u životnu borbu svaki na svoj način iz nekog idealizma.

Predstavu „Halatafl“ režirali su i igraju Darko Milas i Boris Svrtan. U predstavi se glasovima pojavljuju: Jakov Bilić, Franka Klarić, Petra Svrtan, Kim Končar, Ines Bojanić i Rajko Minković.

Generalni pokrovitelj 15. Dana pozorišta „Vitez 2023“ je Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa SBK i ministar Bojan Domić, a partner festivala je ALF BiH.