Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Iz štampe izašla peta knjiga književnice Miljenke Koštro

knjiga kostro

Ovih je dana, u izdanju DHKHB, iz štampe izašla peta knjiga pod naslovom “Pogled u nedogled”, autorice Miljenke Koštro.

Nakon uspješno objavljenog prvijenca, romana “Biti Viktor” (2016.) te prije njega triju zbirki poezije “Cvijetnjak na kamenjaru” (2003.), “Miris vječne mladosti” (2004.) i “Čarolije svitanja” (2008.), književnica Miljenka Koštro priređuje 61 kratku priču pod nazivom “Pogled u nedogled”.

Miljenka Koštro, rođena je 13. maja 1964. u selu Broćanac u općini Posušje. Osnovnu školu pohađala je u Broćancu i Vraniću, dok je opću gimnaziju 1983. godine završila u Posušju. Godine 2005. upisala je studij hrvatskog jezika i književnosti na Sveučilištu u Mostaru, ali ga nije privela kraju. Majka je troje djece. Danas s porodicom živi u Viru kod Posušja.

Iako je poeziju počela pisati još u osnovnoj školi, prvu zbirku pjesama objavila je tek s 39 godina života. Piše pjesme za djecu i odrasle i prozu.

Radovi su joj objavljivani u časopisima: Osvit, Motrišta, Hrvatsko slovo, Suvremena pitanja, Zvona, Hrvatska misao, Imotska krajina, Svjetlo riječi, Podstranska revija, Hum, Katolički tjednik, Virko idrugi. Stalna je suradnica dječjeg lista Cvitak, gdje objavljuje pjesme i kratke priče. Članica je Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne, Matice hrvatske i HKD Napredak Posušje.