Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izložba fotografija “Mojih 1.000 riječi protiv nasilja”

aparat fotograf

Centar za edukaciju i istraživanje ‘Nahla’ u okviru globalne kampanje 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama i Međunarodnog dana ljudskih prava, organizuje aktivnosti koje imaju za cilj senzibilizirati javnost o problemu nasilja, ograničavanja sloboda i kršenja prava u bh. društvu.

U utorak, 5. decembra, bit će upriličeno otvorenje izložbe fotografija “Mojih 1.000 riječi protiv nasilja”, na kojoj će biti prikazano 16 najboljih radova od 50 pristiglih na ‘Nahlin’ fotokonkurs iz cijele Bosne i Hercegovine.

Tim povodom posjetiteljima će se obratit psihologinja ‘Nahlinog’ psihološkog savjetovališta Aida Kuljanović Mešić, te fotografkinja Aida Redžepagić – članica tima za odabir najboljih fotografija.

– Pristigao nam je veliki broj fotografija i bilo je zanimljivo vidjeti kako to ljudi rezonuju nasilje, odnosno slobodu i prava sa druge strane te koliko je fotografija snažan medij u slanju poruke protiv rodnog, vjerskog, nacionalističkog, rasnog, vršnjačkog i svih drugih oblika nasilja u našem društvu. Ponekad je to prosta simbolika ili slučajno uhvaćeni trenutak, dok su se neki fotografi potrudili da namjenski naprave fotografije – navode iz CEI Nahla.

Izložba će biti otvorena do 10. decembra.