Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

od 5. do 8. aprila u mostaru

Izložbe, koncert i promocija monografije na ovogodišnjem “Napretkovom tjednu kulture”

l_1daca5280bb7fdb63b562c89868ceb28

Svi događaji navedene manifestacije počinju u 19 sati i ulaz je slobodan

Manifestacija “Napretkov tjedan kulture 2022.”, na kojoj će biti upriličena četiri kulturna sadržaja, održat će se u Mostaru od 5. do 8. aprila u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva (HKD) Napredak Glavne podružnice Mostar.

Ovogodišnji, treći po redu Napretkov tjedan kulture počet će u utorak, 5. aprila , u Galeriji kraljice Katarine Kosače izložbom slika “Plodovi opterećenja” akademskog slikara Željka Korena. Izložba se sastoji od osam radova i svi su velikog formata, priopćeno je iz mostarskog Napretka.

Dan kasnije na istom mjestu bit će upriličen koncert klasične glazbe na kojemu će nastupiti Napretkov trio “Senso”, koji čine mezzosopranistica Monija Jarak Mikulić, Marijana Pavlović na glasoviru i Jelena Marković-Milićević na violončelu, ali na ovom koncertu umjesto Marković-Miličević na violončelu će nastupiti Elina Gvozdić.

U četvrtak, 7. aprila, u Galeriji Rondo bit će upriličeno otvorenje izložbe fotografija pod nazivom “Kroz objektiv” autora Dragana Tomića.

Napretkov tjedan kulture završava u petak, 8. aprila, promocijom monografije “Austrougarske utvrde u Bosni i Hercegovini” autora Manuela Martinovića. Promocija će biti upriličena u Galeriji kraljice Katarine Kosače.

Svi događaji navedene manifestacije počinju u 19 sati i ulaz je slobodan.