Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Mostarska liska 2019"

Izudinu Bajroviću nagrada “Mala liska” za najboljeg glumca večeri

240401901R

“Jako mi je drago. Zaista nisam očekivao, nije fraza, ali bilo ko od kolega da je dobio bilo bi potpuno zasluženo i nekako nagrada pripada svima nama”, rekao je dobitnik sinoćnje “Male liske” Izudin Bajrović

“Narodni poslanik” Branislava Nušića, u režiji Alena Muratovića, peta je odigrana predstava u konkurenciji 16. međunarodnog festivala komdije “Mostarska liska 2019”. Stručni žiri u sastavu Senad Bašić, Pjer Žalica i Erol Kadić ‘Malu lisku’ za najboljeg glumca/glumicu večeri jednoglasnom odlukom dodijelio je glumcu Izudinu Bajroviću.

“Jako mi je drago. Zaista nisam očekivao, nije fraza, ali bilo ko od kolega da je dobio bilo bi potpuno zasluženo i nekako nagrada pripada svima nama”, rekao je dobitnik sinoćnje “Male liske” Izudin Bajrović te je iskazao impresije nakon odigrane predstave.

“Ovo je lijepa predstava i meni draga. Malo se osjetilo, sad da budem malo i samokritičan, da je nismo igrali već neko duže vrijeme, tačnije nekoliko mjeseci, što je za jednu predstavu duže vrijeme, pa je možda bila malo ‘tvrđa’, nego što bismo mi to voljeli, ali mislim da je publika prelijepo reagovala, da su bili zadovoljni, takav je bio bar naš utisak sa scene”, kazao je.

Bajrović je otkrio i emocije koje gaji prema gradu na Neretvi.

“Ja sam već u godinama kad čovjek postaje po prirodi malo patetičan. Ja kad razmišljam o Mostaru i govorim o Mostaru bojim se poći će mi suza na oko od neke i miline i tuge prema ovom gradu. Toliko ga volim, i uvijek sam ga volio, a opet ima tu i neke tuge zbog stanja u kojem se Mostar trenutno nalazi. Ali ono što je najbitnije je da su Mostarci i dalje divni kao što su uvijek i bili”, kazao je Bajrović.

U predstavi pored Bajrovića igraju Amra Kapidžić, Nadine Mičić, Vedran Đekić, Ermin Sijamija, Dženita Imamović-Omerović, Sead Pandur, Maja Salkić i Aldin Omerović, koji su svojom sjajnom glumačkom igrom izazvali mnogo smijeha kod publike, a koja im se u više navrata zahvalila pljeskom.

Pretposljednja predstava u konkurenciji ovogodišnjeg festivala komedija je “Brak mrak” nastala u produkciji Presek Dijagonala i Pozorišta “Slavija” Beograd, prema motivima romana “Kako ubiti suprugu i zašto?” i “Kako ubiti supruga i zašto?” Antonia Amuria, a režiju potpisuje Tea Puharić. Glumačku postavu čine Aleksandra Belošević i Janko Cekić, priopćilo je Narodno pozorište Mostar.