Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

21. izdanje

Izvedbom komedije ‘Ovaj mali život’ otvorena ‘Mostarska liska’

mostarska liska
FOTO: Fena

Ovogodišnji stručni žiri čine Emir Hadžihafizbegović, Miroslav Momčilović i Maja Lasić, a ceremonija zatvaranja festivala i svečana dodjela nagrada bit će upriličeni u petak, 24. maja

Premijernom izvedbom predstave “Ovaj mali život” u režiji Emine Kovačević-Podgorčević, nastale u koprodukciji Narodnog pozorišta Mostar i Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, u petak je otvoreno 21. izdanje Međunarodnog festivala komedije “Mostarska liska“.

U osam dana trajanja festivala posjetioci će imati priliku uživati u sedam pozorišnih predstava komedijskog žanra iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

mostarska liska publika

Dobrodošlicu publici u Narodnom pozorištu Mostar poželio je direktor tog pozorišta Emir Spahić, a Festival je proglasio otvorenim predsjednik mostarskog Gradskog vijeća Salem Marić.

Marić je kazao kako je večeras posebno sretan jer ‘Mostarsku lisku’ otvara predstava rađena u koprodukciji mostarskih teatarskih kuća.

– Drago mi je da smo zajedno, da se družimo, da umjetnost i kultura pokazuju da jesu i da trebaju biti temelj spajanja, kako u Gradu Mostaru, tako i u Bosni i Hercegovini. Želim vam da uživate narednih sedam dana u odličnim izvedbama te da sa smjehom ispratite sve predstave – poručio je Marić.

Ovogodišnji stručni žiri čine Emir Hadžihafizbegović, Miroslav Momčilović i Maja Lasić, a ceremonija zatvaranja festivala i svečana dodjela nagrada bit će upriličeni u petak, 24. maja.